Mano Gargždai



Rankų lenkimo varžybose – dalyvių gausa (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Kovo 3 d. į Endriejavo pagrindinėje mokykloje vykusį rankų lenkimo turnyrą rinkosi jaunimas iš Klaipėdos miesto ir rajono: Gargždų sporto, „Kranto“ ir Dituvos pagrindinių mokyklų, Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijos, Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos ir, žinoma, šeimininkų – Endriejavo pagrindinės mokyklos. Svečių teisėmis į turnyrą atvyko Žemaičių Naumiesčio gimnazijos sportininkai.

 

Tokio sportininkų antplūdžio Endriejave priežastis – Klaipėdos rajono jaunimo rankų lenkimo atrankinės varžybos į Lietuvos jaunimo čempionatą. Turnyre, skirtame Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti, užsiregistravo ir varžybose dalyvavo 86 įvairaus amžiaus, svorio ir lyties atstovai.

Varžybų atidarymo šventėje gražius linkėjimus, kad viskas vyktų sklandžiai ir be traumų, Endriejavo pagrindinės mokyklos direktorė V. Ugintienė skyrė mokyklos mokiniams ir svečiams. Gargždų sporto mokyklos direktorius Antanas Blinstrubas sveikino visus susirinkusius ir pabrėžė, kad tai tik antrasis Klaipėdos rajono jaunimo rankų lenkimo sporto turnyras bei džiaugėsi gausiu dalyvių skaičiumi, kuris šiemet padvigubėjo (2016 m. dalyvavo 42 dalyviai).

Sulaukta svečių ir iš Klaipėdos rajono savivaldybės: Tarybos narys Viktoras Kura sveikinimo žodžiuose priminė rankų lenkimo sporto šakos pradžią. Gražių žodžių įkvėptos, pirmąją kovą pradėjo ir startą varžyboms paskelbė Klaipėdos rajono mero pavaduotojos Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė. Kova baigėsi pastarosios viešnios pergale. Paklaustos, koks jausmas susikibti rankomis prie stalo, moterys atsakė, jog tai tikrai smagu ir ne taip paprasta, kaip atrodo.

Turnyro organizatorė Inga Rimkuvienė norėdama, kad kovos tarp jaunųjų rajono rankų lenkikų vyktų sklandžiai pakvietė kompetentingus teisėjus. Vienas jų – rankų lenkimo sporto šakos Gargžduose pradininkas, treneris, įvairių tarptautinių turnyrų, čempionatų ne tik Lietuvoje, Europoje, bet ir pasaulyje prizininkas ir čempionas – Rimantas Sakeris. Justo Vasiliausko ir Simo Kvasio teisėjavimo patirtis, žinios ir gera nuotaika buvo svarbi renginio dalis.

Vaikinai ir merginos savo jėgas išbandė penkiose skirtingose svorio kategorijose abiem rankomis.

Svorių kategorijų čempionėmis tapo: Gustė Varnelytė (Endriejavo pagrindinė mokykla), Gabija Genčaitė (Gargždų sporto mokykla), Neda Račkutė (Gargždų sporto mokykla), Ligita Juciūtė (Veiviržėnų J. Šaulio gimnazija), Vaida Stonkutė (Endriejavo pagrindinė mokykla), Edita Bendikaitė („Krantas“).

Vaikinų grupėse nugalėtojų vardus iškovojo: Simas Kiminius (Žemaičių Naumiesčio gimnazija), Justas Vasiliauskas (Gargždų sporto mokykla), Karolis Žemgulys („Krantas“), Ilja Stepanenko (Žemaičių Naumiesčio gimnazija), Martynas Šalamovas (Laivų statybos ir remonto mokykla), Vilius Razma (Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla), Simas Kvasys (Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla).

Absoliučiu nugalėtoju tapo Simas Kvasys. Jaunuoliui lygių nebuvo ne tik savo svorio kategorijoje, bet ir vaikinų jaunimo grupėje iki 18 m.

Stipriausia tarp merginų, kuri savo atkaklumu, technika ir fizine jėga pralenkė visas tos dienos varžybų dalyves – Edita Bendikaitė. „Kranto“ moksleivė lanko Gargždų sporto mokyklos rankų lenkimo sporto šakos treniruotes antrus metus, bet trenerę I. Rimkuvienę stebina kiekvieną treniruotę.

Suaugusiųjų grupėje čempionės vardą iškovojo Vilija Parnarauskienė, o tarp vyrų pergale džiaugėsi Ovidijus Čėsna.

Endriejavo pagrindinė mokyklos kūno kultūros mokytoja, Gargždų sporto mokyklos rankų lenkimo trenerė Inga Rimkuvienė iš visos širdies dėkoja Gabijai, Elinai, Živilei už puikų sekretoriavimą, objektyviai teisėjavusiems teisėjams, Deimantui už muzikalią ir gerą atmosferą, o Paulai už sklandų ir profesionalų turnyro vedimą.

Turnyro organizatorė nuoširdžiai dėkoja mielai prisidėjusiems prie gausaus apdovanojimų stalo savo nuolatiniams rėmėjams: Gargždų sporto mokyklos direktoriui Antanui Blinstrubui, UAB „Vilanus“ direktoriui Sigitui Klymantui, Varlė.lt Gargždai, UAB „Maistas sportui“, Raimundui Vaičekauskui, Petrui Puidokui.

Mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė savo vizitu ne tik pagerbė, bet dar ir atvežė dovanų turnyro nugalėtojams. Neliko neapdovanota ir pati varžybų organizatorė I. Rimkuvienė, jai atiteko dovana ir patys gražiausi linkėjimai iš Klaipėdos rajono mero pavaduotojos Violetos Riaukienės.

Lietuvos jaunimo rankų lenkimo čempionatas – jau visai čia pat. Jis vyks kovo 11 dieną Kretingos rajone, Kūlupėnuose.

 

Varžybų akimirkos – organizatorių nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 95 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,