Mano Gargždai



Rajono moksleiviai kovojo krepšinio aikštelėje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuot. Zigmo Bitino nuot.

Kovo 22 dieną Sporto centro salėje vyko rajono bendrojo ugdymo mokyklų vaikinų krepšinio varžybos. Susirinko 5 komandos, kurios burtų keliu buvo paskirstytos į du pogrupius. Pirmajame susikovė trys lygiavertės komandos – iš Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos ir Ketvergių pagrindinės mokyklos.

 

Pirmojo pogrupio favoritai buvo laikomi gargždiškiai, tačiau ir kitos komandos atvyko gerai pasirengusios. Todėl viską reikėjo įrodinėti aikštelėje. Jau pirmajame mače tarp „Kranto“ ir Ketvergių vyko bekompromisė kova, kur po atkaklių varžybų rezultatu 44:42 nugalėjo ketvergiškiai. Po to, kai Ketvergiai 51:35 įveikė Veiviržėnus, tapo aišku, kad jie žais dėl pirmos vietos su antrojo pogrupio nugalėtojais.

Beliko tik vienas klausimas – kas susikaus dėl trečios vietos – „Krantas“ ar Veiviržėnai? Čia vėl dramatiškas mūšis, ir vėl ... pralaimėjo „Krantas“ dviejų taškų skirtumu – šįkart – 38:40. Tad „krantiečiai“ liko penkti, o dėl trečios vietos ruošėsi kautis veiviržėniškiai.

Antrajame pogrupyje buvo tik dvi komandos, kurios tarpusavyje išsiaiškino, kas kovos dėl nugalėtojų titulo, o kas dėl trečios vietos. Intrigos čia visiškai nebuvo: „Vaivorykštė“ rezultatu 50:20 sutriuškino Priekulės I. Simonaitytės gimnazistus. Tad jų laukė mūšis dėl pirmos vietos su Ketvergiais, o dėl trečios ruošėsi kautis Priekulė su Veiviržėnais.

Deja, kovos dėl prizinių vietų nebuvo tokios atkaklios. Nugalėtojais tapo Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos krepšininkai (vadovas – mokytojas Virginijus Čekanauskas), finale įveikdami jau ganėtinai pavargusius ketvergiškius rezultatu 41:25.

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija tik pirmajame kėlinyje turėjo vargo su Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos krepšininkais. Tačiau nuo antro kėlinio jie palaipsniui perėmė iniciatyvą ir nugalėjo rezultatu 43:18. Tad jie treti.

Tik viena merginų krepšinio komanda pareiškė norą kovoti dėl pajėgiausios Klaipėdos rajono bendrojo ugdymo mokyklos vardo. Tai – Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija. Ji ir buvo paskelbta nugalėtoja.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 73 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,