Mano Gargždai



Lietuvos mokyklų žaidynių šaškių varžybose virė kovos (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Varžybų prizininkai. Z. Bitino nuotr. Varžybų prizininkai. Z. Bitino nuotr.

   Kovo 23 dieną Gargždų sporto centro šachmatų-šaškių patalpose įvyko Lietuvos mokyklų žaidynių Klaipėdos rajono kaimo vietovių mokyklų šaškių varžybos. Jose norą kovoti pareiškė 6 komandos, tai moksleiviai iš Dovilų, Šiūparių, Ketvergių, Plikių Ievos Labutytės ir Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinių mokyklų bei Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos. Komandų sudėtis buvo 3 vaikinai ir 1 mergina.

 

   Atkakliai kovojo visos komandos, tačiau pagrindiniai pretendentai užimti pirmąją vietą buvo trys: moksleiviai iš Veiviržėnų, Judrėnų ir Dovilų. Visos trys komandos tarpusavyje sužaidė lygiosiomis 2:2 bei panašiais rezultatais (daugiausiai 3:1 arba 3,5:0,5) įveikė kitas tris komandas. Tik doviliškiams nepasisekė mače su Šiūpariais (lygiosios 2:2), kas privertė juos tenkintis trečiąja vieta. Na, o nugalėtojams išaiškinti reikėjo ieškoti papildomų rodiklių. Judrėnų ir Veiviržėnų mače aukštesnės lentos pranašumą turėjo veiviržėniškiai. Tad jie – nugalėtojai, o judrėniškiai liko antri.

   Nugalėtojų komandoje žaidė Aivaras Poška, Kristijonas Ruškys, Arvydas Toliušis ir Vismantė Šiaulytė (vadovas – mokytojas Edmundas Norvilas).

   Prie atskirų lentų geriausiai pasirodė: 1 lenta – Aivaras Poška (Veiviržėnai) – 5 taškai iš 5 galimų;  2 lenta – Deividas Valančius (Dovilai) – 4 iš 5; 3 lenta – Gerardas Ciparis (Judrėnai) – 5 iš 5; 4 lenta – Deimantė Jakaitytė (Dovilai) – 5 iš 5.

    Tą pačią dieną vyko ir rajono bendrojo ugdymo mokyklų pradinių klasių šaškių varžybos. Čia atvyko 4 komandos – iš Dovilų pagrindinės mokyklos, Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinės mokyklos, Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos ir Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro. Nugalėjo doviliškiai, tarpusavio mačo geresnio rezultato dėka aplenkdami antroje vietoje likusius judrėniškius. Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro moksleiviai – treti.

    Nugalėtojų komandoje žaidė Dovydas Prielgauskas, Deividas Navajauskas, Jonas Stanevičius ir Kornelija Maskaliovaitė (vadovė – mokytoja Irena Sireikienė).

    Prie atskirų lentų geriausiai pasirodė: 1 lenta – Dominykas Balčytis (Slengiai) – 2,5 taško iš 3 galimų;  2 lenta – Kernius Balčiūnas (Krantas) – 3 iš 3; 3 lenta – Oskaras Zabiela (Judrėnai) ir Domantas Navickas (Slengiai) – po 2,5 iš 3; 4 lenta – Kornelija Maskaliovaitė (Dovilai) – 2 iš 3.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 153 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,