Mano Gargždai



Dituviškiai vykdo ilgalaikį projektą „Žemė mūsų rankose“ (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Dituvos pagrindinės mokyklos nuotr. Dituvos pagrindinės mokyklos nuotr.

Projektas „Žemė mūsų rankose“ Dituvos padrindinėje mokykloje vykdomas kovo–balandžio mėnesiais. Kovo mėnesį moksleiviai kūrė eilėraščius, pasakas, sentencijas apie Žemę, filmavo palinkėjimus Žemei, ruošė darbus kūrybinei parodai, 5–10 kl. mokiniai patys kalė inkilus sparnuočiams, o pradinių klasių mokiniams padėjo tėveliai.

 

Mokyklos feiskubo paskyroje paskelbtas nuotraukų konkursas „Bundanti gamta“, kuriame dalyvauti gali visa mokyklos bendruomenė. Daugiausiai „patinka“ surinkusios nuotraukos, balandžio mėnesio pabaigoje bus atspausdintos ir surengta paroda, o autorių laukia maloni staigmena.

Visa mokykla prisijungė prie socialinio projekto taikai ir vienybei žemėje „Apkabinkime žemę“. Pasaulinės Žemės dienos minėjimui skyrė netradicinio ugdymo dieną „Žemė mūsų rankose“.

6-os klasės mokiniai pasakojo, kaip lietuviai garbino deivę Žemyną ir aukojo jai aukas, tikėdamiesi įvairių malonių. O mokyklai deivę Žemyną išdrožė skulptorius Artūras Zienka. Pradinių klasių moksleiviai kartu su mokytojomis ją apjuosė simbolinių lapų girliandomis, kuriose užrašyti linkėjimai ir garsių žmonių mintys apie gamtos svarbą žmogui.

5–10 kl. mokiniai kūrė ir projektavo būsimą jaunimo parką, dalyvavo protų kovose, kuriose parodė savo žinias apie Žemę, įgytas pamokų metu.

Svečias, Pajūrio regioninio parko vyriausiasis ekologas, Erlandas Paplauskis, pasakojo, kad pasaulis vis garsiau kalba apie būtinybę kovoti su klimato atšilimu. Ieškoma priemonių, kaip mažinti aplinkos taršą, išsaugoti tai, kas svarbiausia: švarų orą, vandenį, dirvožemį, gyvąją gamtą. Supažindino su Klaipėdos regiono aktualiomis ekologinėmis problemomis bei jų sprendimo būdais. Padovanojo kompaktines plokšteles: „Minija – gyva upė“.

Su džiaugsmu buvo iškelta net 18 „namų“ grįžtantiems sparnuočiams, kurie savo giesmėmis mokyklos bendruomenę džiugins visą vasarą. Padarytas vienas „būstas“ ir mažiausiems gyventojams – vabalams. Dabar lieka tik sulaukti gyventojų.

Kieme visi mokyklos bendruomenės nariai valgė gardžią košę, gėrė kvapnią arbatą ir gėrėjosi netradicine moksleivių kūrybine paroda. Dituviškiai dėkoja mokyklos bendruomenei už sutelktumą, gražius ir prasmingus darbus, kurių dėka diena tapo netradicine. Projektas dar tik įpusėjo, todėl laukia dar daug įdomių edukacinių ir meninių veiklų.

 

Renginių akimirkos – Dituvos pagrindinės mokyklos nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 356 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,