Mano Gargždai



Vyko tiksliųjų mokslų konkursas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos valstybinės kolegijos nuotr. Klaipėdos valstybinės kolegijos nuotr.

Klaipėdos valstybinės kolegijos Technologijų fakulteto Aplinkos ir statybos technologijų katedra kartu su Informatikos katedros tiksliųjų mokslų dėstytojais 2017 m. kovo 30 d. organizavo tarptautinį tiksliųjų mokslų konkursą „Sužinok-Apskaičiuok-Įsimink-2017“. Taip pat šio renginio metu buvo paminėta Tarptautinė Žemės diena.

 

Tarptautinio tiksliųjų mokslų konkurso tikslai koreliuoja aukštosios mokyklos tikslus – rengti daugiau išsilavinusių visuomenės narių, kurie lengvai geba naudotis ir taikyti žinias profesinėje veikloje: skatinti studentus domėtis matematika ir fizika bei ugdyti studentų kūrybiškumą; aktyvinti matematikos, fizikos dėstytojų darbą, plėtoti skirtingų Lietuvos kolegijų tiksliųjų mokslų dėstytojų bendradarbiavimą; dalintis gerąja patirtimi su užsienio šalių aukštųjų mokslų kolegijomis.

Šiems tikslams pasiekti buvo kviečiami dalyviai iš visų Lietuvos aukštųjų mokyklų ir užsienio šalių. Konkurse dalyvavo įvairių šalies ir užsienio aukštųjų mokyklų komandos: Latvijos žemės ūkio universiteto; Alytaus kolegijos; Šiaulių valstybinės kolegijos; Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos; KVK Socialinių mokslų fakulteto; KVK Technologijų fakulteto.

Konkurso akimirka. Klaipėdos valstybinės kolegijos nuotr.

 

Kol studentų komandos rungtyniavo, spręsdamos nelengvus matematinius uždavinius, vyko ir tarptautinis seminaras „Aplinkos pokyčių stebėjimo nuotolinių matavimų technologijos: aktualijos ir tendencijos“, skirtas Tarptautinei Žemės dienai paminėti. Seminare pranešimus skaitė Lietuvos saugios laivybos administracijos atstovai, Latvijos žemės ūkio universiteto atstovai, Klaipėdos valstybinės kolegijos Aplinkos ir statybos inžinerijos katedros.

Vertinimo komisijai tikrinant darbus, seminaro ir konkurso dalyviams buvo organizuota ekskursija po Klaipėdos Pilies muziejų, kuriai vadovavo Socialinių mokslų fakulteto turizmo ir rekreacijos katedros lektorius Arnoldas Piklaps. Grįžus iš ekskursijos paskelbti bei apdovanoti konkurso nugalėtojai ir prizininkai. Prizus I vietai įsteigė rėmėjai UAB Litava.

I vieta. Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos komanda „Meridianai“

II vieta. KVK TF Informatikų komanda „πratai“

III vieta. Šiaulių valstybinės kolegijos komanda „SVAKO“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 260 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,