Mano Gargždai



Nacionalinio diktanto finalo dalyvė – Tarybos narė Aušra Norvilienė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Aušra Norvilienė (kairėje). Simos Ulvikienės nuotr. Aušra Norvilienė (kairėje). Simos Ulvikienės nuotr.

Į Nacionalinio diktanto finalą, kuris vyks Vilniuje, LRT studijoje, jau šį šeštadienį 11 val. (bus tiesiogiai transliuojamas per LRT kanalus „Kultūra“ ir „Lituanica“) iš beveik 100 mūsų rajono I turo dalyvių pateko Savivaldybės tarybos narė Aušra Norvilienė.

 

„Nacionalinio diktanto konkurse dalyvauju pirmą kartą, todėl pakliūti į finalą buvo lyg ir netikėtumas. Smagu buvo sudalyvauti pirmame ture, −  Alvydo Šlepiko sukurtas tekstas „Bedugnė“ buvo tikrai įdomus, intriguojantis – ir ne vien kalbiniu požiūriu. Dėkoju savo lietuvių kalbos mokytojoms, kurių besimokydama Gargždų „Kranto“ mokykloje turėjau ne vieną, įskiepijusioms pagarbą kalbai ir išmokiusioms iš tiesų nelengvų lietuvių kalbos taisyklių. Šiemet – Lietuvių kalbos kultūros metai, − raginu ir kitus domėtis kalba, atrasti ją kaip mūsų visų turtą, kalbėti ir rašyti taisyklingai“, − sakė A. Norvilienė.

Iš viso į šiemet jau dešimtąjį kartą organizuojamą Nacionalinio diktanto finalą pateko 95 asmenys iš visos Lietuvos.

Be klaidų diktantą parašė vienas žmogus, 4 padarė po vieną klaidą. Linkime gerų emocijų ir sėkmės Savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto narei Aušrai Norvilienei!

Daugiau informacijos www.diktantas.lt.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 389 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,