Mano Gargždai



Ekskursijos po Gargždus gali tapti tradicija

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Ekskursijos akimirka, organizatorių nuotr. Ekskursijos akimirka, organizatorių nuotr.

2017 m. balandžio 4–5d. Gargždams sukako 764 metai. Ta proga miestiečiai buvo pakviesti į nemokamą ekskursiją po seniausias miesto kūrimosi vietas: piliakalnį, senąjį kelią, senąsias miesto gatves ir aikštes, bažnyčią, buvusio dvaro teritoriją.

 

Susirinkusiems į ekskursiją nestigo geros nuotaikos ir noro pažinti savo miestą – beieškant vietos piliakalnyje, kur pasak legendos esą paslėptų lobių, aukojant auką laimės deivei Laimai ir palinkint miestui sėkmės, apkabinant rankomis, taip parodant meilę jam.

Šventę vainikavo gimtadienio tortas, kurį susirinkusiems dovanojo kepyklėlė „Ievos skanėstai“. Ekskursiją miestiečiams surengusios gidės Monika Vasylienė ir Jurgita Macienė dėkoja visiems, kurie prisidėjo prie to, kad ši šventė įvyktų: Gargždų krašto muziejaus direktoriui Mariui Mockui, kuris geraširdiškai priėmė ir atskleidė daug šio miesto paslapčių ir įdomybių, kepyklėlei „Ievos skanėstai“ už miesto gimtadienio proga dovanotą gimtadienio pyragą, Gargždų kultūros centrui už aprangą gidėms, bibliotekos darbuotojai Marytei Jacikienei ir, žinoma, visiems kitiems padėjusiems bei susirinkusiems į šią ekskursiją.

Idėja paruošti ekskursiją buvo susijusi būtent su miesto gimimo diena, ir nors toji data buvo darbo diena – norinčių ir galinčių dalyvauti pakako. Ne tik iš dalyvių, bet ir iš kitų asmenų, sulaukta prašymų rengti daugiau visokių ekskursijų po miestą. Todėl žadama organizuoti įvairios trukmės (nuo 2 val. iki gal net beveik visos dienos) ekskursijas, kurios apims tam tikras temas ir šventes. Gidės tikisi, kad kai kurios ekskursijos taps gražia miesto tradicija.

„Kadangi tenka daug kartų kraštiečius vežti į užsienio šalis ir įvairius Lietuvos miestus bei vietoves, tai labai norime, kad rajono žmonės atrastų daug įdomių dalykų savo namuose (t. y. mieste ir rajone). Juk mūsų miestas ir jo apylinkės turi net labai įdomią istoriją. Taip pat būtų smagu, kad gimtadienį ar kitą svarbią šeimos, giminės ar įmonės datą minintys užsisakytų ekskursiją ir taip originaliai paminėtų savo šventę. Kad ekskursijos nebūtų „sausos“ įpiname įvairių legendų, atrakcijų. Šiais laikais žmonės dažnai renkasi ekskursijas ir išvykas vietoj didelio šventinio stalo“, – pasakojo gidės.

 

Ekskursijos akimirkos organizatorių nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 44 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,