Mano Gargždai



Gargždų šachmatininkai išbandė jėgas Kaune (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Varžybų akimirka. Zigmo Bitino nuot. Varžybų akimirka. Zigmo Bitino nuot.

Balandžio 5–10 dienomis Kaune vyko BM10-BM18 klasikinių šachmatų Lietuvos pirmenybės. Jose dalyvavo net trylika Gargždų sporto mokyklos ugdytinių: Domas Andrijauskas, Edvinas Andriušis, Paulius Rusteika, Kernius Balčiūnas, Danielius Antužis, Arvydas Žiūra (visi B10), Žygimantas Staponas, Nedas Kymantas (abu B12), Domantas Antužis (B14), Danielius Raudys (B16), Mantas Kerpė, Rokas Liutvinas (abu B18) ir Jorė Balčiūnaitė (M12).

 

Pats gausiausias turnyras buvo B10. Čia iš visos Lietuvos susirinko net 77 dalyviai. Konkurencija – didžiulė. Tad gargždiškiams berniukams teko gerai paplušėti, siekiant aukštesnių vietų. Gerai kovojo visi, tačiau geriausiai pasirodė Domas Andrijauskas, surinkęs 6 taškus iš 9 galimų ir iškovojęs galutinę tryliktą vietą. Ilgai koja kojon su juo žengė ir Kernius Balčiūnas. Tačiau varžybų finiše patirti du pralaimėjimai nustūmė K. Balčiūną į 42 vietą. Jo sąskaitoje – 4 taškai. Už jį aukščiau šioje grupėje liko Paulius Rusteika (5 taškai, 34 vieta).

Jei D. Andrijauskas, K. Balčiūnas ir P. Rusteika jau turėjo analogiškų varžybų patirties, tai Arvydas Žiūra ir Danielius Antužis pirmąkart dalyvavo klasikinių šachmatų pirmenybėse. Nepaisant to, jie nebuvo visiški varžybų autsaideriai. A. Žiūra surinko 3,5 taško (60-ta vieta), o D. Antužis – 2,5 taško (70-ta vieta). Toje pačioje grupėje dar kovojęs Edvinas Andriušis su 3,5 taško liko 61-oje vietoje.

B12 grupėje buvo du Gargždų atstovai – Žygimantas Staponas ir Nedas Kymantas. Abu žaidė permainingai, sužaisdami ir geresnių, ir blogesnių partijų. Galutinėje įskaitoje Ž. Staponas su 3,5 taško iš 8 galimų tarp 41 dalyvio liko 28-toje vietoje, N. Kymantas su 3 taškais – 35-toje vietoje.

Nelengva buvo kovoti Domantui Antužiui su labiau patyrusiais Lietuvos šachmatininkais B14 amžiaus grupėje. Tarp 30 dalyvių, čia net 26 turėjo tarptautinius FIDE reitingus. Tik pernai šachmatų žaidimu rimtai susidomėjusiam D. Antužiui šios pirmenybės buvo didžiulis iššūkis. Tad ir surinkti du taškai jam buvo didelis pasiekimas. Galutinėje įskaitoje D. Antužis neliko paskutinis (29 vieta).

Puikios naujienos kasdien skriejo iš salės, kur kovojo B16 amžiaus vaikinai. Čia tarp 17 dalyvių sąlyginai buvo du Gargždų sporto mokyklos ugdytiniai. Tai Danielius Raudys ir Mantas Pilipuitis, nuo praeitų metų rugsėjo mėnesio gyvenantis ir lankantis šachmatus Vilniuje pas kitą trenerį.

Nuo varžybų starto M. Pilipuitis  išsiveržė į lyderių gretas ir atrodė, kad tikrai dalyvaus medalių dalybose. Tačiau pralaimėta lemiama partija, ir su 4 taškais iš 7 galimų jis liko ketvirtas. Tik keturioliktu reitingu B16 grupės dalyvių sąraše buvo Danielius Raudys. Tačiau vargo su juo turėjo visi septyni varžovai.

D. Raudys iškovojo 2 pergales, pasiekė 4 lygiąsias (iš jų 3 partijos buvo geresnėse padėtyse), ir tik kartą pralaimėjo, surinko 4 taškus iš 7 galimų bei iškovojo aukštą septintą vietą. Reikia paminėti, kad D. Raudžio visų septynių varžovų reitingai buvo aukštesni už jo nuo 100 iki 500 punktų. Toks puikus pasirodymas D. Raudžiui suteikė galimybę pasikelti savo reitingą net per 92 punktus. Tai buvo šių metų pirmenybių visų amžiaus grupių rekordas.

Tarp B18 žaidė du Gargždų sporto mokyklos auklėtiniai – Rokas Liutvinas ir Mantas Kerpė. Čia iš viso kovojo 10 šachmatininkų, ir žaidė jie ratų sistema (visi su visais). Gargždiškių reitingai šioje grupėje buvo vieni iš paskutiniųjų, tad prognozuoti aukštas vietas jiems buvo nelogiška. Nepaisant to, jie abu privertė varžovus prie lentos gerai paplušėti. Galutinėje įskaitoje M. Kerpė surinko 3 taškus (7 vieta), R. Liutvinas – 2,5 taško (9 vieta).

Tarp vaikinų gausioje gargždiškių delegacijoje buvo ir viena mergina. M12 grupėje kovojo Jorė Balčiūnaitė. Keturiolikos dalyvių sąraše J. Balčiūnaitė tik dėl blogesnio koeficiento liko dvylikta (3 taškai iš 7 galimų).

Kaune vaikai ne tik žaidė šachmatais, bet ir susipažino su miestu, aplankė Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejų, kai kurie pabuvojo zoologijos sode. Viskas jiems buvo vertinga.

Dėkojame Domo, Edvino, Danieliaus, Domanto, Pauliaus ir Arvydo tėveliams, išvykoje lydėjusiems vaikus ir padėjusiems spręsti visus kylančius klausimus.

  

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 220 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,