Mano Gargždai



„Pragiedruliuose 2017“ – teigiama energija uostamiesčio „RadijoGAMAI“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Vienintelis „Pragiedruliuose 2017“ apdovanotas regioninis radijas – Klaipėdos „RadijoGAMA“ (klaipėdiečiai – pirmi iš dešinės). Organizatorių nuotr. Vienintelis „Pragiedruliuose 2017“ apdovanotas regioninis radijas – Klaipėdos „RadijoGAMA“ (klaipėdiečiai – pirmi iš dešinės). Organizatorių nuotr.

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje prieš pat šv. Velykas vyko Lietuvos radijo ir televizijos komisijos organizuojamo tradicinio – jau penkiolikto – konkurso „Pragiedruliai“ iškilminga nugalėtojų apdovanojimo ceremonija.

 

Konkursui buvo pateiktos 77 laidos pirmąkart transliuotos 2016 m. Nugalėtojais paskelbtos 4 radijo ir 7 televizijos laidos. Geriausia 2016 m. regioninio radijo laida pripažinta Klaipėdos krašto radijo stoties „RadijoGAMA“, FM 99 MHz laida apie karo istorijos tyrimus iš ciklo „Proto tonai“, Teigiamų energijų laida“ su Klaipėdos universiteto mokslininkais. Autoriai: Janina Silkauskienė ir Arūnas Graželiūnas.

Aukščiausio įvertinimo Lietuvoje sulaukusi „RadijoGAMOS“ laida „Proto tonai“ – viena iš 2013 metais pradėto rengti ciklo laidų, skirtų „parduoti mokslą“ (citatos aut. laidų krikštatėvis akademikas Sergejus Oleninas). Laida nugalėtoja parengta pagal Klaipėdos universiteto prorektorės docentės daktarės Ritos Vaičekauskaitės knygą „Mokslas ir menas Klaipėdos universitete 25 plius“. Toną mintims „uždavę“ laidos dalyviai – kadaise dėstytojas ir studentas – Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto vyriausias mokslo darbuotojas profesorius daktaras Vygantas Vareikis ir to paties instituto mokslo darbuotojas daktaras Vytautas Jokubauskas.

Tai antrasis „RadijoGAMAI“ tekęs apdovanojimas iš eilės. Pernai geriausia regioninio radijo laida buvo pripažinta uostamiesčio kūrėjų laida „Tautų katilas“ iš ciklo „Iš akies traukta Klaipėda. Per amžių...“ Šių metų konkurso nugalėtojai apdovanoti originaliais diplomais, kuriuos kūrė grafikas Egidijus Rudinskas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 189 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,