Mano Gargždai



„Bangos“ merginos pralaimėjo čempionėms

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr. Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr.

Sekmadienį Gargždų miesto stadione „Bangos“ merginos 0:5 nusileido Šiaulių „Gintrai-Universitetui“.

 

Jau pirmąją minutę po gynėjų ir vartininkės klaidų Z. Coleman pasiuntė kamuolį į tuščius „Bangos“ vartus. Dar kartą „Bangos“ merginos suklydo 11 minutę, kai vartininkės išmuštą kamuolį varžovės nedelsiant grąžino į baudos aikštelę, o Z. Coleman permetė jį per vartus palikusią A. Mikalauskytę. Visgi tokie greiti šiauliečių dūriai merginų nepalaužė ir prieš rungtynes pasirinkta gynybinė taktika pradėjo veikti. Viešnioms iš Šiaulių vis sunkiau buvo prasibrauti prie „Bangos“ vartų. O 34 minutę „Banga“ įgijo kiekybinę persvarą – už „kalbas“ iš aikštės buvo pašalinta Šiaulių klubo legionierė A. Alekperova.

Jei žaidžiant su kitomis komandomis vieno žaidėjo pranašumas būtų milžiniška persvara, žaidžiant su daugkartinėmis Lietuvos čempionėmis tai reiškia tik truputį sumažėjusį spaudimą.

Negalėdamos prasibrauti prie „Bangos“ vartų šiaulietės bandė laimę tolimais smūgiais. Keletą jų atrėmė A. Mikalauskytė, o kartą kamuolys atsimušė į skersinį. Deja, bet baigiantis kėliniui šiaulietės pasinaudojo dar viena „Bangos“ klaida savo baudos aikštelėje ir rezultatas tapo 0:3.

Antrajame kėlinyje vaizdas nepakito – šiaulietės įsitvirtino „Bangos“ aikštės pusėje, o Gargždų komanda bandė atsakyti kontratakomis. 63 minutę po vienos iš kontratakų L. Gedminaitė pavojingai smūgiavo nuo baudos aikštelės ribos, tačiau varžoves išgelbėjo patikimai sužaidusi vartininkė.

Artėjant susitikimo pabaigai šiaulietėms dar du kartus labai panašiu būdu pavyko įveikti „Bangos“ gynybą – po perdavimo į baudos aikštelę kamuolys atsidurdavo pas rezultatyviausią viešnių žaidėją Z. Coleman, o ši meistriškai klaidindavo mūsų gynėjas ir siųsdavo kamuolį į vartus.

Kitas rungtynes „Bangos“ merginos žais sekmadienį, gegužės 7 dieną, 13 valandą Kaune su vietos „Žalgiriu“.

 

Iš protokolo. „Banga“ (Gargždai) – „Gintra-Universitetas“ (Šiauliai) 0:5 (0:3)

Gargždų miesto stadionas, 60 žiūrovų. Teisėjas: Lukas Jonušis (Klaipėda).

Įvarčiai: 1 min., 11 min., 71 min., 76 min. Z. Coleman, 45 min. S. Karasiovaitė („Gintra-Universitetas“).

Pašalinimas: 34 min. A. Alekperova („Gintra-Universitetas“).

„Bangos“ sudėtis: A. Mikalauskytė, D. Švarcaitė (81' M. Judeikytė), R. Tarasevičiūtė, K. Žiliūtė, P. Narbutaitė, A. Gedminaitė, L. Ubartaitė (62' A. Kuprytė) M. Korsakaitė (77' A. Bondarenko), K. Pranulytė, E. Petrauskaitė (77' V. Žatkina), L. Gedminaitė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 285 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,