Mano Gargždai



Kai kurie kaimai Klaipėdos rajone liks istorija

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų miestas. Sandros Vaičienės nuotr. Gargždų miestas. Sandros Vaičienės nuotr.

Balandžio 27-osios dienos Tarybos posėdyje politikai pritarė Klaipėdos rajono savivaldybės gyvenamųjų vietovių ribų bei plotų nustatymo planui, kuriuo patikslintos esamos miestų, miestelių ir kaimų ribos. Jau anksčiau rašėme apie gyventojų pasipriešinimo sulaukusius sprendimus, kuomet prie Gargždų miesto buvo prijungtas Saulažolių kaimas, nustatytos administracinės ribos tarp Dargužių ir Kunkių kaimų.

 

Neliko 6 kaimų

Kaip Ekonomikos ir biudžeto komiteto posėdyje aiškino Klaipėdos rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas G. Kasperavičius, yra kelios kaimų pavadinimų naikinimo priežastys. Viena – jie prijungiami prie kitų kaimų ar miestų. Kaip pavyzdį jis pateikė Laugalių ir Lėbartų kaimus, kurių neliko jų visas teritorijas prijungus prie Gargždų miesto. Kita priežastis – tuose kaimuose nėra nė vieno arba vos keli registruoti žemės sklypai, tad kaimo teritorija egzistuoja tik „popieriuose“, bet neturi jokios fizinės teritorijos.

Tarybos posėdyje buvo siūlyta pritarti sprendimo projektui panaikinti Cirulių, Laugalių, Lėbartų (Dauparų-Kvietinių seniūnijoje), Anaičių, Nemirsetos, Paupulių kaimus (Kretingalės seniūnijoje).

Ne visi politikai sutiko su šiuo siūlymu. Tarybos narys E. Skarbalius pabrėžė, kad negalima naikinti egzistuojančių kaimų ir siūlė kolegoms saugoti savo paveldą. Jam antrino V. Macijauskas, akcentavęs, kad galbūt yra žmonių, kurie gimę tuose kaimuose, todėl ir šie pavadinimai jiems yra brangūs. A. Liaudanskis replikavo, kad yra žmonių, kurie gimė Priekulės rajone, kurio dabar jau nebėra.

Po trumpos diskusijos balsų dauguma Tarybos nariai pritarė Klaipėdos rajono savivaldybės gyvenamųjų vietovių ribų bei plotų nustatymo planui ir minėtų kaimų naikinimui.

Panaikintų kaimų pavadinimus siūlyta suteikti naujoms gatvėms. Klaipėdos rajono savivaldybės gyvenamųjų vietovių ribų bei plotų nustatymo planas bus teikiamas derinti VĮ „Registrų centrui“, Žemės ūkio ir Susisiekimo ministerijomis.

Savivaldybės sutartis dėl rajono vidinių ribų patikslinimo buvo sudaryta su UAB „Atamis“, darbų vertė – kiek daugiau nei 10 tūkst. eurų.

Klaipėdos rajono savivaldybės gyvenamųjų vietovių ribų bei plotų nustatymo plano brėžiniai publikuojami adresu: https://gis.klaipedos-r.lt/portal/apps/webappviewer/index.html?id=3065ba7ed9214ace9b104ba7622a70ba

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 418 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,