Mano Gargždai



Nacionalinė bibliotekų savaitė paminėta ir Doviluose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Akimirka iš renginio. Dovilų pagrindinės mokyklos nuotr. Akimirka iš renginio. Dovilų pagrindinės mokyklos nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį Dovilų mokyklos skaitykloje vyko popietė „Jums visos bibliotekos erdvės atviros“, skirta Nacionalinei bibliotekų savaitei paminėti.

 

Erdvė bibliotekos lankytojui ir skaitytojui tai – nuo lentynose sudėtų knygų, žurnalų kampelio iki kompiuterių naudojimosi vietų bei pačių vaikų viena ar kita proga surengtų parodėlių lankymo.

Šios popietės dalyviai, 4 klasės mokiniai, prižadėjo apie renginį papasakoti kitiems bei nepamiršti lankyti bibliotekos ir vyresnėse klasėse. Pradžioje bibliotekininkė vaikus informavo, kad visą savaitę, t. y. nuo balandžio 23 d. iki 29 d., visose Lietuvos bibliotekose vyko jau 17-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Vėliau buvo aptartas žurnalų ir laikraščių skaitymo bei naudingumo klausimas mokyklos bibliotekoje. Mokiniai vienbalsiai nusprendė, kad vaikams, jaunimui skirti bei pažintiniai žurnalai būtinai reikalingi. Be to, jaunieji skaitytojai rekomendavo ir savo mėgstamiausius.

Akimirka iš renginio. Dovilų pagrindinės mokyklos nuotr.

 

Popietei įpusėjus, jos dalyviai susiskirstė grupelėmis ir gavo užduotis. Vieniems, pavyzdžiui, teko nuspręsti , kurios knygos bibliotekoje yra reikalingiausios, kitiems – kurios enciklopedijos įdomiausios. Dar kiti informacijos apie savo gimtąjį miestelį bei rajoną ieškojo elektroninėje erdvėje, o dar viena grupelė vienas per kitą nespėjo užrašinėti jau perskaitytų knygų.

Vaikai linksmai šurmuliavo tarp lentynų rinkdami informaciją, o bibliotekininkei, be abejo, buvo smalsu stebėti ir dar kartelį prisiminti mokyklos bibliotekos lankytojų pomėgius. Darbas draugiškoje aplinkoje patiko visiems. Prieš išeidami jaunieji skaitytojai atminimui gavo po E. Žiedo knygutę „Raganiukės ir Kipšiuko planas“.

Akimirka iš renginio. Dovilų pagrindinės mokyklos nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 399 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,