Mano Gargždai



Teatro studija „Kėdės“ džiaugiasi pirmuoju „kūdikiu“ (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Spektaklio akimirka. S. Vaičienės nuotr. Spektaklio akimirka. S. Vaičienės nuotr.

Balandžio 28-osios vakarą naujai atgimusi Gargždų kultūros centro jaunimo teatro studija „Kėdės“ pristatė premjerinį spektaklį „Kodėl?“, pagal Juozo Erlicko humoreskas.

 

Spektaklio veiksmą sudaro skirtingos, tarpusavyje atrodytų nesusijusios situacijos iš J. Erlicko humoreskų rinkinio „Kodėl?“. Jas jungia susvetimėjimo tema, kuri atsiskleidžia sąveikaujant iš meilės, kūrėjo ir žalingų įpročių kylančiomis problemomis. Spektaklio kūrėjai ieško skirtumų ir panašumų tarp šiandienos ir tų laikų žmogaus. Jis kartu ir juokingas, ir graudus, nes J. Erlickas nevengia juoktis iš pačio žmogaus ar skaudžių socialinių problemų. Jo kūrybai būdingas groteskas, ironija, šaržas, absurdas, paradoksas, todėl tai persikelia ir į spektaklį.

„Mūsų atgimusi Gargždų kultūros centro teatro studija labai džiaugiasi ir didžiuojasi savo pirmuoju kūdikiu, manome, kad viskas pavyko neblogai. Buvo keletas netikslumų, bet viliamės, kad tai labai žiūrovams neužkliuvo. Patys savo rezultatą vertiname puikiai, nes kolektyvas labai šviežias, dar besiformuojantis, veiklą pradėjome praeitų metų lapkritį“, – premjera džiaugėsi režisierius Arūnas Mozeris, nekantraujantis dėl ateities pasirodymų.

Su sėkminga premjera A. Mozerį ir teatro studijos „Kėdės“ komandą sveikino Gargždų kultūros centro direktorė B. Oželienė ir pavaduotoja A. Vaičiulienė.

Spektaklyje vaidino: Ieva Budrytė, Austėja Grabauskaitė, Eimantas Jančauskas, Monika Mikašauskytė, Deimantė Meškytė, Kamilė Narvilaitė, Aida Rudgalvytė, Lukas Stonkus, Svajūnė Sodeikytė, Jogaila Šimkus.

Su premjera teatro studijos komandą sveikino Gargždų kultūros centro direktorė B. Oželienė. S. Vaičienės nuotr.

 

Teatro studija „Kėdės“ gegužės 6 d. dalyvaus jaunimo teatrų festivalyje „Jaunųjų vaidykla“, vyksiančiame Agluonėnų etnografinėje sodyboje.

„Kadangi tai netradicinė teatro erdvė, spektaklį truputį koreguosime, bandysime išnaudoti unikalią Agluonėnų etnografinės sodybos erdvę ir aurą. Mūsų kolektyvui bus įdomi patirtis ir tikime, kad spektaklis įgaus kitokių spalvų, nes bus atliktas klojimo teatro tradicija. Kadangi spektaklyje naudojamos projekcijos, mums patiems įdomu ši etnografijos, klojimo teatro ir šiuolaikinių technologijų sąveika, tai bus mūsų kūrybinis eksperimentas“, – planais dalinosi A. Mozeris.

Teatro studijos artistus galėsite išvysti ir birželio 3 d. Gargždų miesto šventės metu vyksiančiame Klaipėdos rajono vaikų ir jaunimo kultūros, sporto ir meno festivalyje „O mes – vaikai, o mes – pasaulis“. Taip pat studija dalyvaus tarptautiniame vaikų ir jaunimo teatrų festivalyje-laboratorijoje „Mažoji Melpomenė 2018“, kurį organizuoja Plungės kultūros centras.

„Tai labai svarbu, nes pamatysime ne tik, ką kuria mūsų bendraamžiai iš kitų Lietuvos miestų ir valstybių, bet ir semsimės patirties iš aktorinio meistriškumo teatro pedagogų ir dėstytojų“, – sakė A. Mozeris.

Jis kvietė visus norinčius prisijungti prie repeticijų, nes kūrybinio proceso metu studijos dalyvių skaičius sumažėjo.

„Tai vertiname, kaip natūralų kolektyvo formavimosi ir kolektyvinės kūrybos procesą. Galime tik pasidžiaugti Gargždų jaunimo aktyvumu: per šį laikotarpį savo jėgas teatre išbandė per dvidešimt jaunuolių. Labai gerai, kad žmonės nebijo savęs išbandyti vienokioje ar kitokioje veikloje, manau, geriau ateiti pabandyti ir suprasti, kad ši veikla – ne man, negu tiesiog numoti ranka“, – kalbėjo režisierius.

 

Spektaklio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 253 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,