Mano Gargždai



Migracijos diena

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Viena pagrindinių migracijos problemų – protų „nutekėjimas“. Asociatyvi Corbis nuotr. Viena pagrindinių migracijos problemų – protų „nutekėjimas“. Asociatyvi Corbis nuotr.

Gruodžio 18-oji Jungtinių yra paskelbta Migracijos diena. Tiesa, tokią dieną vargu, ar verta minėti su džiaugsmu. Migracija yra viena didžiausių Lietuvos, ir ne tik, problemų. Todėl šią dieną valstybės yra skatinamos aptarti rūpesčius, susijusius su migracija.

Viena pagrindinių migracijos problemų – protų „nutekėjimas“. Žinoma, ši problema kerta tai šaliai, iš kurios piliečiai išvažiuoja – priversti ieškoti geresnių gyvenimo sąlygų, didesnių atlyginimų, saugesnių socialinių garantijų.

Dėl migracijos šalyse daugėja kitakalbių skaičius, mažėja tikrų piliečių, dėl kultūrinių, religinių skirtumų kyla nesutarimų grėsmė.

Vien per šių metų pirmąjį pusmetį, remiantis Migracijos departamento duomenimis, į Lietuvą nelegaliai norėjo patekti 1 tūkst. 485 asmenys, į užsienio valstybę grąžinti 663 žmonės.

 

Įvykiai ir vardadieniai

Šiandien, prieš 121-erius metus įvyko Piotro Čaikovskio baleto „Spragtukas“ premjera. Nuo tada šis baletas tapo tarsi artėjančių naujų metų simboliu. Dviejų dalių baletas sukurtas pagal Hofmano pasaką „Spragtukas ir pelių karalius“. Šiam baletui kompozitoriaus P.Čaikovskio sukurtą muziką žino visas pasaulis.

Šį trečiadienį su vardadieniu galite pasveikinti Graciją – žavią ir grakščią, Girdvilą – girdintį ir viltingą bei Eivilą – einantį su viltimi. 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 304 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,