Mano Gargždai



Daugiabučių renovacijai – 50 mln. eurų paskola

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Gegužės 10 d. pasirašyta Viešųjų investicijų plėtros agentūros ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko sutartis dėl 50 mln. eurų paskolos seniems daugiabučiams Lietuvoje atnaujinti sudarys galimybę finansuoti ne mažiau kaip 150 tokių namų renovaciją.

 

„Ši milijoninė investicija mums labai svarbi. Ji padės didinti daugiabučių energinį efektyvumą, – sako aplinkos viceministrė Rėda Brandišauskienė. – Pastaraisiais metais Lietuva tapo viena iš ES lyderių įgyvendinant šiam tikslui skirtus projektus. Jie leidžia ne tik pagerinti gyvenimo kokybę būsto savininkams ir miestų estetinį vaizdą, bet ir apčiuopiamai sumažinti išmetamų į atmosferą šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį, skatinti statybų sektoriaus plėtrą“.

ERPB skolinamos lėšos bus skirtos lengvatinėms paskoloms, teikiamoms daugiabučiams atnaujinti. Pastaruoju metu jaučiama didelė tokių paskolų paklausa. Daugiabučiuose, kurių yra apie 38 tūkst., gyvena 66 proc. šalies gyventojų. Maždaug 35 tūkst. šių namų pastatyti anksčiau nei prieš tris dešimtmečius. Kol kas renovuota tik 4 proc. senų daugiabučių.

Būsto energijos taupymo agentūros duomenimis, daugiau kaip pusėje atnaujintų daugiabučių po jų renovacijos sutaupoma nuo 50 iki 70 proc. šilumos energijos ir net 11 proc. – nuo 70 proc. iki 87 proc. Tai patvirtina mokslininkų jau anksčiau išsakytą požiūrį, kad beveik 50 proc. energijos taupymo galimybių slypi šalies gyvenamajame sektoriuje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 318 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,