Mano Gargždai



Pasitikdami vasaros sezoną, atverkime horizontus turizmui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Drevernos uosto nuotr. Drevernos uosto nuotr.

Gegužės 22–27 dienomis Klaipėdos rajonas atvers horizontus turizmui. Šią savaitę bus atidaromas Lietuvos kaimo turizmo sezonas, vyks Lietuvos turizmo klasterių forumas, žurnalistų ir operatorių turas po Klaipėdos rajoną, Drevernos uostas pradės savo vasaros sezoną. Apie vyksiančius renginius ir jų naudą Klaipėdos rajonui kalbėta su Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja, Turizmo tarybos pirmininke Rūta Cirtautaite.

 

Gegužės 22–23 dienomis Klaipėdos rajono savivaldybėje vyks Lietuvos turizmo klasterių forumas. Kaip manote, kokią naudą tai suteiks Pamario turizmo klasteriui, kurio nariais esame?

Lietuvos turizmo klasterių forumą organizuoja Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras kartu su VšĮ „Versli Lietuva“. Tai puiki proga pristatyti savo rajoną kitų savivaldybių klasterių atstovams. Pamario turizmo klasteris, kurio veikloje bendradarbiauja Klaipėdos rajono ir Šilutės savivaldybės, turizmo centrai, verslininkai, gali pasidžiaugti naujais klasterio nariais – neringiškiais, kuriems, tikiuosi, šis klasterių forumas padės ne tik artimiau susipažinti su klasterių veikla, bet ir įkvėps ieškoti idėjų naujoms bendradarbiavimo galimybėms, taip užtikrinant nuolatinius turistų srautus pamaryje.  

VšĮ „Versli Lietuva“ atstovas, klasterių plėtros koordinatorius Darius Lasionis vieno susitikimo metu pripažino, kad Pamario turizmo klasteris, kurio šūkis „Laisva, skanu, unikalu – žuvies keliu“ yra vienas geriausių turizmo klasterių Lietuvoje. Todėl džiugu, kad būtent mūsų krašte ir yra organizuojamas klasterių forumas. Galėsime pasidalinti gerąja patirtimi, ieškoti būdų, kaip stiprinti regioninės valdžios ir vietos turizmo verslo bendradarbiavimą, diskutuoti apie naujų paslaugų, produktų kūrimą. Be abejo, susirinkusiesiems bus pristatyta ir sėkmingiausia Pamario turizmo klasterio paslauga – kulinarinis kruizas „Žuvies kelias“.

 

Taip pat gegužės 23 dieną vyks ir žurnalistų bei operatorių turas po Klaipėdos rajoną. Ar tapsime labiau matomi?

Sakoma, kad geriau vieną kartą pamatyti nei šimtą kartų išgirsti. Šis žurnalistų ir operatorių turas po Klaipėdos rajono lankytinas vietas, kaimo turizmo sodybas suteiks galimybę patiems žurnalistams įsitikinti mūsų krašto grožiu ir svetingumu. Manau, kad žurnalistai, pabuvę mūsų krašte, sugebės vaizdžiai ir įtikinamai pristatyti Klaipėdos rajoną kaip išskirtinę turistinę vietą Lietuvoje, o operatorių užfiksuoti vaizdai atskleis mūsų rajono grožį ir vilios turistus pamatyti gražiausius Klaipėdos rajono savivaldybės kampelius.

 

Vienas didžiausių įvykių gegužę – Lietuvos kaimo turizmo sezono atidarymas, kuris pirmą kartą vyks Klaipėdos rajone. Papasakokite plačiau apie šį renginį.

Rengti šį Lietuvos kaimo turizmo sezono atidarymą yra didžiulė garbė ir atsakomybė, nes šiemet jis yra jubiliejinis 20-asis. Sezono atidarymas vyks Sendvario seniūnijoje, kaimo turizmo sodyboje „Radailių dvaras“ gegužės 24 d. Į renginį planuoja atvykti iki 300 kaimo turizmo paslaugų teikėjų iš visos Lietuvos, svečiai iš Žemės ūkio ministerijos ir Žemės ūkio rūmų, kurie ir yra pagrindiniai šventės organizatoriai. Šis renginys – atviras visuomenei, todėl visi norintys kviečiami atvykti, susipažinti ir pabendrauti su Lietuvos kaimo turizmo sodybų šeimininkais, mugėje nusipirkti tautodailės dirbinių ar kulinarinio paveldo skanėstų iš visos Lietuvos.

Kitaip nei visais praėjusiais metais, šiemet atidarymo metu nebus perduota pereinamoji Lietuvos kaimo turizmo asociacijos vėliava. Mes, ją gavę iš Anykščių, Alytaus rajonui perduosime tik pasibaigus sezonui. Tikimės, kad tai įpareigos kaimo turizmo paslaugų teikėjus dar labiau pasitempti. Nuo šiol taip bus visuomet, − kiekvienas rajonas vėliavą laikys visą sezoną.

Renginio metu vyks kontaktų mugė, bus dalijamasi informacija, diskutuojama. Taip pat galėsime pristatyti, kuo mūsų kraštas ypatingas. Svečiams bus pristatyta folklorinė programa „Svečiuose pas žemaičius ir lietuvninkus“, kuri skirta tautiniam kostiumui, kalbai, dainoms. Kultūrinę renginio dalį ves Virgina Asnauskienė išskirtine šišioniškių tarme. Po kultūrinės programos vyks ekskursija po Klaipėdos rajoną, todėl kviečiu visus regiono gidus teikti Turizmo informacijos centrui idėjas dėl planuojamos ekskursijos.

 

Turizmo renginiams skirta savaitė baigsis gegužės 27 d. Drevernos uoste. Kokios pramogos ir naujovės laukia ten?

Turizmo sezono atidarymo šventę gegužės 27 d. organizuoja UAB „Hortivita“ kartu su Drevernos kultūros namais. Džiugu, kad šiemet Dreverna įspūdingai šurmuliuos net keturias dienas, kad čia turėsime tiek daug garbių svečių iš visos Lietuvos, − tikimės, kad ir Lietuvos kaimo turizmo sodybų šeimininkai užruks pas mus ilgiau, aplankę mūsų rajono kultūros paveldo objektus ir paragavę skanios žuvies. Čia veiks įdomios amatų edukacijos – skulptūrų iš nendrių kūrimo, vėtrungių spalvinimo ir daugybė kitų. Atidarymo dalyvių laukia ir laivų paradas, džiazo koncertas ir diskoteka.

Šiuo metu Drevernos prieplaukoje rengiama kavinė elinge, kurią jau po metų pakeis naujas restoranas su viešbučiu, taip pat baigiami įrengti 12 aštuonviečių namelių marių pakrantėje, nauja krantinė, pliažas, vaikų jėgos buriavimo mokykla ir stovykla, nauji laivai ir dar daug pramogų ir paslaugų – tai investicijos, kurių vertė sieks 780 tūkst. eurų. Smagu, kad pagaliau į Dreverną atėjo bendrovė, kuri pateisina gyventojų, mūsų svečių ir Savivaldybės, pradėjusios Drevernos atgimimą nuo prieplaukos įrengimo projekto 2009 m., atsiėjusio beveik 5 mln. eurų Europos Sąjungos lėšų, lūkesčius.

Visiems rajono turizmo paslaugų teikėjams norisi palinkėti ne tik smagiai atidaryti sezoną su kolegomis iš visos Lietuvos, bet ir sėkmingai įgyvendinti šių metų idėjas ir jas plėtoti ateityje. Atverkime horizontus visiems mūsų krašto lankytojams išsamiai, smagiai ir išradingai pristatydami savo krašto kultūrą ir tradicijas.

 

Renginių Drevernoje programa:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 154 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,