Mano Gargždai



Jaunieji dailininkai įvertinti už žvilgsnį į kosmosą

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Endriejavo pagr. mokyklos mokinio A. Kuizino darbas, pelnęs tarptautinį įvertinimą Endriejavo pagr. mokyklos mokinio A. Kuizino darbas, pelnęs tarptautinį įvertinimą

Jungtinės Tautos 2017-uosius metus  paskelbė Tarptautiniais darniojo turizmo skatinimo metais, todėl  45-asis tarptautinis vaikų meno konkursas „Lidice 2017“ Čekijoje buvo skirtas kelionių temai. Jubiliejiniame konkurse sulaukta  25 690 dalyvių nuo 4 iki 16 metų iš 83 šalių.

 

Anot konkurso internetinėje erdvėje paskelbtos teisėjų nuomonės, galima sakyti, jog konkurso dalyviai menininkų akimis pažvelgė į kosmosą: jie skrido ar jojo aplink pasaulį, aplankė keletą žemynų, pamatė begalinį skaičių kraštovaizdžių, daugybę miestų, išsiskiriančių garsiais paminklais ir įvairių kultūrų turtais. Kūrėjai pabuvo keliautojais, pradininkais ir tyrinėtojais, pasidalino kelionės patirtimi, populiarino įvairias transporto priemones. Net gyvūnai ir daiktai padeda  kelionėse. Naujiena konkurse, kad be grafikos, tapybos, keramikos ir mišrios technikos debiutavo kurti vaikų trumpametražiai filmai – animacija iki 3 minučių.

Vaikai menininkai, kurdami savo darbą, patyrė susidomėjimą ir malonumą. Teisėjai pabrėžė, kad didelės  darbų  kolekcijos iš viso pasaulio įrodo, kad visų  mokyklų, savų ar užsienio, atsiųstų darbų kolekcijų kokybė, palyginti su ankstesniais metais, labai pagerėjo. Mokytojams padėkota už apgalvotai atrinktas vertingas, originalias darbų kolekcijas.

Jaunieji dailininkai iš Lietuvos 45-ajame konkurse dalyvavo gana gausiai: 452 vaikai iš 38 mokyklų. 15 apdovanojimų atiteko mūsų šalies vaikams iš 5 mokyklų (3 iš jų – meno mokyklos). Iš Klaipėdos rajono Endriejavo pagrindinės mokyklos išsiųsta 12 darbų kolekcija, kurioje kūrybiški vaikai piešė spalvotais pieštukais, o  vyresni karpė ir pjaustė  karpinius. Labai džiaugiamės, kad diplomą laimėjo 8 klasės mokinys Alvydas Kuizinas. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 85 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,