Mano Gargždai



Kviečia dalyvauti vaizduojamojo meno konkurse „Mano piliakalnis“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Istoriją kuriame mes patys. Jos nenutrūkstantis tęstinumas priklauso nuo kiekvieno iš mūsų. Prisilietimas prie istorijos paminklų padaro mus aktyvia jos dalimi. Vaizduojamojo meno konkursas „Mano piliakalnis“ būtent tam ir skirtas.

 

2017-ieji paskelbti Piliakalnių metais. Piliakalniai yra baltų kultūros ir ankstyvosios Lietuvos valstybės simbolis, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valstybingumo liudijimas ir tautinio atgimimo sąjūdžio įkvėpimo šaltinis.

Konkurso organizatoriai kviečia pasirinktomis vaizduojamojo meno formomis ir technikomis (fotografija, tapyba, grafika, audimas, medžio drožyba, lipdymas ir kt.) įamžinti piliakalnio ar prie jo esančios gyvenvietės, šventvietės, kapinyno, pilkapio, senųjų kelių vietas.

Visi konkurso dalyvių darbai bus katalogizuoti ir sukurta virtuali galerija. Dalis geriausių darbų bus atrinkti ir iš jų (skaitmenizuotų kopijų) bus sukurta kilnojama (lauko) ekspozicija, kuri bus demonstruojama viešosiose erdvėse. Iš atsiųstų darbų bus sukurta virtuali galerija su metrikomis apie darbų autorius ir jų kūrinius.

Kviečiame dalyvauti jaunus ir brandžius, pradedančius ir pripažintus kūrėjus. Kūrybinius darbus prašome siųsti adresu iki rugsėjo 30 d.

Projekto iniciatorius VšĮ „Žemaičių tapatybės institutas“ ir Lietuvos etninės kultūros ugdytojų sąjunga. Konkurso partneriai – piliakalnių sąšaukos organizatoriai klubas „Aukuras“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 184 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,