Mano Gargždai



Šachmatų varžybose Dubingiuose kovojo ir jaunieji gargždiškiai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Varžybų akimirka. Zigmo Bitino nuot. Varžybų akimirka. Zigmo Bitino nuot.

Gegužės 20–21 dienomis Dubingiuose, Molėtų rajone, vyko moksleivių greitųjų šachmatų ir „Žaibo“ Lietuvos pirmenybės. Jose dalyvavo devyni Gargždų sporto mokyklos ugdytiniai: Domas Andrijauskas, Kernius Balčiūnas, Danielius Antužis, Arvydas Žiūra (visi B10), Žygimantas Staponas, Nedas Kymantas (abu B12), Danielius Raudys (B16), Mantas Kerpė (B18) ir Jorė Balčiūnaitė (M12).

 

Pirmąją dieną vyko „Žaibo“ pirmenybės. Buvo žaidžiama trejose amžiaus grupėse: BM10, BM14 ir BM18. Po to, pagal parodytus rezultatus, buvo išaiškinti visų amžiaus grupių nugalėtojai – tiek tarp berniukų, tiek tarp mergaičių.

Pats gausiausias turnyras buvo BM10. Čia iš visos Lietuvos susirinko 77 dalyviai. Gargždų berniukams teko paplušėti, siekiant parodyti geresnius rezultatus. Puikiai kovojo visi keturi gargždiškiai, tačiau geriausiai pasirodė Kernius Balčiūnas ir Domas Andrijauskas, surinkę po 6 taškus iš 9 galimų bei pasidalinę atitinkamai keturioliktą ir septynioliktą vietas. 5,5 taško surinko Danielius Antužis. Jis galutinėje rikiuotėje – dvidešimtas. Arvydas Žiūra su 5 taškais – trisdešimt trečioje vietoje.

BM14 grupėje tarp 69 dalyvių buvo trys Gargždų atstovai – Žygimantas Staponas, Nedas Kymantas ir Jorė Balčiūnaitė. Visi jie žaidė permainingai, sužaisdami ir geresnių, ir blogesnių partijų. Galutinėje įskaitoje Ž. Staponas su 4 taškais iš 8 galimų liko 46-toje vietoje, J. Balčiūnaitė su 3 taškais – 59-toje vietoje, o N. Kymantas su 2,5 taško – 65-toje vietoje.

BM18 grupėje kovoję gargždiškiai – Danielius Raudys ir Mantas Kerpė. Abu parodė gerus rezultatus, pakėlė savo asmeninius reitingus atitinkamai 41 ir 39 punktais. Tarp 39 dalyvių M. Kerpė sugebėjo „įšokti“ net į geriausiųjų aštuntuką. Jis – aštuntas (5,5 taško iš 9 galimų). D. Raudys su 4 taškais – dvidešimt penktas.

Antrąją dieną vyko Lietuvos moksleivių greitųjų šachmatų pirmenybės. Visose amžiaus grupėse, išskyrus BM18, buvo žaidžiami 8 ratai šveicariška sistema – kiekvienam žaidėjui visai partijai skiriant po 15 min., prie ėjimo pridedant po 10 sek.

BM10 grupėje gargždiškiai pasirodė taip: K. Balčiūnas liko tryliktas tarp 79 dalyvių (5,5 taško iš 8 galimų), D. Andrijauskas – 33-ioje vietoje (4 taškai), D. Antužis – 51-oje vietoje, A. Žiūra – 52-oje vietoje (abu surinko po 3 taškus).

BM12 grupėje kovojo Ž. Staponas, J. Balčiūnaitė ir N. Kymantas. Ž. Staponas su J. Balčiūnaite surinko po 3,5 taško (43 ir 45 vietos tarp 67 dalyvių), N. Kymantas su 3 taškais – 51-oje vietoje.

BM16 grupėje tarp 25 dalyvių žaidė D. Raudys. Aštuoniose partijose jis surinko 4 taškus ir buvo keturioliktas. Dar geriau pasirodė buvęs Gargždų sporto mokyklos auklėtinis Mantas Pilipuitis. Jis liko penktas.

BM18 kovėsi 14 dalyvių. Čia buvo žaidžiami 7 ratai. Mantas Kerpė surinko 3 taškus ir liko devintas.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 451 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,