Mano Gargždai



Čempionams pralaimėta po baudinių serijos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr. Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr.

Šeštadienį Gargždų miesto stadione LFF taurės antrojo etapo rungtynėse su Vilniaus „Žalgiriu“ „Banga“ buvo arti sensacijos. Daugkartiniams čempionams ir taurės laimėtojams pralaimėta po vienuolikos metrų baudinių serijos.

 

Pirmieji pavojingi epizodai buvo sukurti įsibėgėjus pirmajam kėliniui. 14 minutę vilniečiai baudos smūgiu į baudos aikštelę pasiųstą kamuolį iš kelių metrų „šovė“ virš vartų, o jau kitoje atakoje Sim. Urbys, po prasiveržimo dešiniuoju kraštu, sukirto į skersinį.

Nors vilniečiai dažniau kontroliavo kamuolį, „Banga“ neketino taip lengvai atiduoti iniciatyvos varžovams – 35 minutę po tolimo K. Urbaičio smūgio A. Vitkauskas krisdamas atrėmė į vartus skriejantį kamuolį.

Baigiantis pirmajam kėliniui kamuolys pataikė „Bangos“ futbolininkui į ranką ir teisėjas skyrė baudos smūgį iš 20 metrų. M. Ljujič meistriškai pasiuntė kamuolį į „devyniukę“ – 0:1.

Antrajame kėlinyje „Banga“ jau rečiau lankėsi prie svečių vartų. „Žalgiriečiai“ keletą kartų buvo arti galimybės padidinti persvarą, tačiau, „Bangos“ laimei, arba kamuolys skriedavo netiksliai, arba T. Norbutas žaisdavo užtikrintai.

Baigiantis pagrindiniam rungtynių laikui aikštėje vienas po kito pasirodė jaunieji „Bangos“ futbolininkai, dar prieš keletą valandų žaidę U-19 čempionato rungtynes. Jaunimas ne tik neketino patyrusiems svečiams nusileisti, bet ir sukūrė intrigą per teisėjo kompensuotą laiką. Po P. Lotužio perdavimo G. Samsonik įsiveržė į baudos aikštelę ir buvo nugriautas vilniečių puolėjo D. Šerno. Teisėjas be dvejonių skyrė vienuolikos metrų baudinį. Nors M. Gudauskui smūgiuojant nuo baudinio žymos nepavyko įveikti T. Vitkausko, tačiau pats „Bangos“ gynėjas tuoj ištaisė klaidą – vartininko atmuštą kamuolį pasiuntė į tinklą – 1:1.

Per pratęsimą komandoms nepavyko bent kiek rimčiau grasinti varžovų vartams ir kelialapio į kitą taurės etapą likimas buvo sprendžiamas baudinių serijoje.

Nors pirmąjį M. Kuklio smūgį T. Norbutas atrėmė, fortūna nuo „Bangos“ nusisuko. A. Bačanskio ir Š. Skulskio bandymus vilniečių vartininkas atrėmė, o po to, kai savo šanso neišnaudojo ir T. Norbutas, vilniečiai šventė pergalę.

Kitas rungtynes „Banga“ žais gegužės 31 dieną, trečiadienį, 19 valandą Gargždų miesto stadione su Alytaus „Dainava“.

 

Iš protokolo. „Banga“ (Gargždai) – „Žalgiris“ (Vilnius) 1:1 (0:1); baudiniai – 1:3.

Gargždų miesto stadionas, 1000 žiūrovų. Teisėjas U. Verpauskas (Kaunas).

Įvarčiai: 42 min. M. Ljujič („Žalgiris“); 90+4 min. M. Gudauskas („Banga“), 90+4 min. M. Gudauskas neįmušė 11 m baudinio.

Baudinių serija: M. Kuklys neįmušė, D. Šernas, V. Lukša, E. Vaitkūnas įmušė („Žalgiris“); A. Bačanskis neįmušė, Š. Skulskis neįmušė, M. Gudauskas įmušė, T. Norbutas neįmušė („Banga“).

Įspėjimai: 25 min. M. Bitinas, 36 min. K. Urbaitis, 99 min. I. Jurgutis, 115 min. D. Padaigis („Banga“), 34 min. K. Andric, 38 min. K. Uzėla, 47 min. J. Lasickas („Žalgiris“).

Pašalinimas: 94 min. Sim. Urbys pašalintas iš techninės zonos.

„Bangos“ sudėtis: T. Norbutas, D. Padaigis, M. Bitinas , K. Gnedojus, M. Gudauskas, M. Kura (71' I. Jurgutis), A. Butkus, K. Urbaitis (84' Š. Skulskis), G. Žukauskas (66' A. Bačanskis), Sig. Urbys (79' P. Lotužys), Sim. Urbys (86' G. Samsonik). Atsargoje liko: D. Španceris, E. Bračkus.

 

Varžybų akimirkos – Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 108 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,