Mano Gargždai



Motokroso mėgėjai kels dulkes Gargždų trasoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Redakcijos archyvo nuotr. Redakcijos archyvo nuotr.

Birželio 10 d. Gargždų motokroso trasoje netrūks dulkių ir greičio – vyks motokroso varžybos „Gargždų miesto taurė“, kuriose planuojama sulaukti apie 100 dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos.

 

Varžybas organizuoti ėmėsi praėjusiais metais įkurtas Gargždų motokroso klubas, kuriam vadovauja šio sporto entuziastas Darius Šakurskis. Vyras pasakojo, kad motokroso mėgėjų Gargžduose yra apie 300, kurių amžius – nuo 5 iki 65 metų. Poreikį steigti klubą, po 10 metų važinėjimo, padiktavo noras viską daryti oficialiai – organizuoti varžybas, pritraukti rėmėjus, įteisinti trasą.

Šiuo metu klubas vienija 18 narių. Pasak klubo prezidento, anksčiau varžybas organizuodavo motociklininkų klubas „Gargždų vorai“, kurie draugiškai pakviesdavo prisijungti ir motokroso mėgėjus.

Šiemet, pirmą kartą renginį organizuos Gargždų motokroso klubas.

„Motokroso švenčių regione trūksta“, – atviravo D. Šakurskis, motociklą įsigijęs dar 16-os, o motokrosu susidomėjęs prieš dešimtmetį. Šia sporto šaka jį suviliojo du sūnūs, taip pat aktyviai užsiimantys šiuo pomėgiu.

Dėl Gargždų miesto taurės bus varžomasi „MX Open“ motociklų klasėje, taip pat keturračiais („ATV (QUAD)“), laukiama ir „Retro“ motociklų dalyvių. D. Šakurskis informavo, kad atskirose klasėse kovos vaikai, pradedantieji, jaunimas ir veteranai. Registracija į važiavimus prasidės nuo 9 val., 10 val. lauks treniruotės, o prie starto linijos motociklai išsirikiuos 12 val.

Žiūrovai, pasak organizatoriaus, turės galimybę ne tik stebėti įdomias varžybas trasoje, bet ir atsigaivinti ar užkąsti – šalia įsikurs ir prekybininkai.

„Trasą esame paruošę labai saugiai – kad būtų kuo mažiau traumų. Praėjusiais  metais varžybose dalyviai nepatyrė nė vienos traumos“, – savo prioritetus dėstė D. Šakurskis, akcentavęs, kad jo siekis pritraukti kuo daugiau dalyvių.

Vyras taip pat pabrėžė, kad itin trūksta valdžios paramos šiam sportui: „Viską skiria gigantams – krepšiniui ir futbolui, o parama mūsų sportui yra nulinė. Patys kapstomės, ir trasą tvarkome iš savo pinigų.“

Jo teigimu, motokrosas – nemažo finansinio įnašo reikalaujantis sportas. Vien motociklas kainuoja apie 7,5 tūkst. eurų.

„Valdžia galėtų skirti lėšų benzinui ar nupirkti vaikiškų motocikliukų, kuriais sportininkai noriai pamokintų važiuoti ir vaikus“, – kalbėjo Gargždų motokroso klubo prezidentas, dėkodamas negausiam prie varžybų organizavimo prisidėjusiam rėmėjų būriui.

 

 

Renginio plakatas:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 262 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,