Mano Gargždai



Parkūro treniruočių sezoną užbaigė smagiomis varžybomis (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Parkūro programos dalyviai. Organizatorių nuotr. Parkūro programos dalyviai. Organizatorių nuotr.

Praėjusį šeštadienį Doviluose vyko pirmojo parkūro treniruočių sezono uždarymo šventė. Gera nuotaika spinduliavo itin gausus jaunųjų sportininkų ir juos atlydėjusių tėvelių būrys. Vaikams tai buvo puiki proga pademonstruoti tai, ko išmoko, tėveliams – pasidžiaugti vaikų pasiekimais. Renginys vainikavo keturis mėnesius trukusią VšĮ Gargždų vaikų ir jaunimo edukacinio centro neformalaus švietimo programą „Sportinis gatvės judesių menas – parkūras ir akrobatika Klaipėdos rajone“.

 

Greičio trasoje – ir vaikai, ir tėveliai

Šventėje vaikų laukė ne tik pramogos, bet ir rimtas išbandymas – parkūro trasa, kuriai įveikti buvo skirtas laiko limitas. Tai – baigiamoji užduotis ir įgytų įgūdžių patikrinimas. Itin smagu, kad visi vaikai trasą įveikė gerokai greičiau, nei buvo planuota. Išbandymas tik patvirtino, kad treniruotės nenuėjo veltui ir siena ar tvora nėra ta kliūtis, kurios neįmanoma įveikti. Visi jaunieji sportininkai už ryžtą išmokti parkūro pagrindų, pastangas tobulinti atliekamus judesius bei smalsumą ir susidomėjimą šiuo sportu buvo apdovanoti specialiu diplomu ir saldžia dovana.

Sakoma – geri pavyzdžiai užkrečia. Tad nenuostabu, kad įveikti parkūro trasą panoro ir vaikus atlydėję tėveliai. Mamos ir tėčiai įrodė, kad drąsa, vikrumu ir ryžtu nė kiek nenusileidžia savo vaikams.

 

Varžybose – atkakli kova

Vyresnieji sportininkai dalyvavo greičio varžybose. Kiekvienam dalyviui per kuo trumpesnį laiką reikėjo įveikti specialiai paruoštą kliūčių trasą. Papildomi balai už triukų įtraukimą nebuvo skiriami, tad viską lėmė tik trasos įveikimo greitis. Kiekvienas dalyvis turėjo po du bandymus, buvo vertinamas tik geriausias rezultatas.

Itin atkakli kova vyko šeštokų-septintokų grupėje. Čia trečios vietos laimėtoją nuo nugalėtojo skyrė vos kelios sekundės dalys. Šįkart geriausiai sekėsi gargždiškiui Aretui Barbšiui – trasą įveikęs per 9,17 sekundės, Aretas tapo varžybų nugalėtoju. Antras liko Kajus Talmontas (9,47 sekundės), trečias – Romualdas Jankauskas (9,78 sekundės).

Nors intrigos vyresniųjų vaikinų grupėje buvo šiek tiek mažiau, čia įtampos ir noro laimėti taip pat netrūko. Jau pirmuoju bandymu trasą per 10,05 sekundžių įveikęs Viljamas Montrimas pateikė rimtą paraišką pirmajai vietai laimėti. Kaip paaiškėjo vėliau – šio rezultato pagerinti nebepavyko niekam, tad pirmoji vieta atiteko Viljamui. Nedaug nuo nugalėtojo atsiliko Andrius Nanartonis (10,61 sekundžių ir antra vieta). Trečia vieta atiteko Adomui Beliokui – 11,62 sekundžių. Visi prizininkai buvo apdovanoti diplomais ir taurėmis.

Organizatoriai už suteiktas nuolaidas dėkoja UAB „Eurobiuras“ ir primena, kad naujos parkūro grupės bus registruojamos nuo rugsėjo mėnesio.

Informaciją sekite feisbuko paskyroje „Sportmanas Gargždai“.

 

Renginio akimirkos – organizatorių ir Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 229 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,