Mano Gargždai



Matematikos egzaminas rajono abiturientams pasirodė įveikiamas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Šiandien, birželio 9-ąją, abiturientai laikė matematikos valstybinį brandos egzaminą. Lietuvoje jį laikyti pasirinko 18 400 kandidatų, Klaipėdos rajone – 182. Egzaminas buvo laikomas Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje ir „Kranto“ pagrindinėje mokykloje.

 

Atliekant egzamino užduotį, kurią sudarė trys dalys, buvo galima surinkti 60 taškų. Egzamino programoje nurodoma, kad pirmą užduoties dalį sudarė 10 uždavinių su pasirenkamaisiais atsakymais (už kiekvieną skiriama po vieną tašką). Antrą dalį sudarė trumpojo atsakymo (nestruktūruoti arba struktūruoti) uždaviniai. Už antros dalies uždavinius skiriama 12 taškų. Trečioje užduoties dalyje buvo pateikti atvirojo atsakymo (struktūruoti arba nestruktūruoti) uždaviniai, vertinami ne mažiau kaip 2 taškais. Iš viso ši užduoties dalis vertinama 38 taškais.

„Egzamino pirma bei antra dalys buvo gana lengvos ir įveikiamos. Tačiau trečioje dalyje prireikė nemažai laiko suvokti užduotis ir jas išspręsti. Palyginus su praėjusių metu egzaminais – šių metų trečia dalis buvo sunkesnė“, – mintimis po egzamino dalinosi Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazistė Eglė Grikšaitė, iš matematikos mokomojo dalyko turinti 8-ką. Mergina nesiryžo prognozuoti, kiek balų surinks, bet tikisi išlaikyti.

Kitas „Vaivorykštės“ gimnazijos abiturientas, Simas Martinkus teigė, kad egzamino užduotys buvo gan sunkios, bet įveikiamos: „Egzaminą išlaikysiu, tikiuosi surinkti 20–40 proc.“.

„Matematikos egzaminas nebuvo nei sunkus, nei lengvas. Per „viduriuką“ toks. Laiko pakako, tikėjausi, kad bus sunkus, tačiau, gavęs užduotis, šiek tiek nudžiugau, kad yra nemažai uždavinių, kuriuos galėsiu įveikti“, – įspūdžiais po egzamino dalinosi gimnazistas Šarūnas Bartkevičius, iš matematikos turintis 7. Vaikinas teigė, kad iš egzamino jam pakaktų surinkti apie 30 proc.

Gimnazistas Matas Muldaris prisipažino, kad nors matematika ir nėra jo stiprioji sritis, egzamino tikėjosi sunkesnio.

„Atsivertus užduotis iš pradžių išsigandau, bet pradėjus spręsti, pasirodė, kad nėra labai sunkus, manau turėčiau gauti apie 40 proc. Laiko man galėjo būti šiek tiek ir daugiau, bet beveik viską spėjau padaryti,“ – portalui komentavo vaikinas.

Abiturientas Tadas Jančauskas teigė, kad prieš egzaminą daugelio abiturientų nuotaikos buvo pesimistiškos, tačiau egzaminas buvo lengvesnis, nei tikėtasi.

„Ne paslaptis, kad matematikos egzaminas sukelia tikrai didelį galvos skausmą ir nerimą dažnam abiturientui. Tačiau po atsiskaitymo reakcijos buvo pakankamai pozityvios, kai kurie teigia, kad egzaminas pasirodė lengvas. Mano nuomone, egzaminas nebuvo kažkuo išskirtinis lyginant su praėjusių metų. Pirmosios dalys buvo įkandamos kiekvienam mokiniui, kuris turėjo tvirtus pagrindus iš žemesnių klasių, nes būtent tada mes įgauname didžiąją dalį žinių. Gimnazijoje prisidėjo keletas naujų temų – logoritmai, funkcijos, išvestinės, tačiau didžioji dalis kurso susideda iš senų žinių gilinimo. Kalbant apie savo asmeninius šiandienos pasiekimus  – viskas vyko pakankamai gerai“, – įspūdžiais dalinosi T. Jančauskas, kurio matematikos metinis balas – 7. Dvyliktokas tikisi iš egzamino gauti apie 70 proc.

Primename, kad matematikos brandos egzaminas privalomas abiturientams, norintiems Lietuvoje studijuoti nemokamai (išskyrus meno krypties studijas).

Birželio 12-ąją abiturientų laukia istorijos, birželio 14-ąją – chemijos, birželio 16-ąją – informacinių technologijų, birželio 19-ąją – biologijos valstybiniai egzaminai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 446 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,