Mano Gargždai



Gribžiniuose – žygis į Antkalnio piliakalnį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Birželio 10 d. Gribžinių bendruomenės nariai bei svečiai kartu su Klaipėdos apskrities VPK Klaipėdos rajono policijos komisariato Bendruomenės pareigūne Rasa Jonauskaite ir policijos simboliu, šuneliu Amsiu, pakartojo žygį į Antkalnio piliakalnį. Šis žygis – vienas iš renginių, įtrauktų į „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“ konkursą, kuris yra remiamas Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos.

 

Kaip ir prieš du metus, taip ir šį kartą žygeivius lydėjo puikus oras, gera nuotaika ir nepakartojama įspūdžių gausa. Nors tiek nedaug nueita, vos vienas kitas kilometras įveiktas, tačiau mintimis nukeliauta net kelis šimtmečius į praeitį. Medžių paunksmės apsuptyje pasidalinta pasvarstymais apie čia kadaise gyvenusius žmones, kiek jų būta, kokia buitimi jie alsavo ir kokiais rūpesčiais dalinosi.

Visi dalyviai priėjo prie išvados, jog tais laikais, niekam nerūpėjo, kaip saugiai per gatvę pereiti ar kuria kelio puse eiti. Bet, galimai, jau nuo tų laikų pradėjo formuotis papročiai, kurie ilgainiui papildė ir Kelių eismo taisykles. Būtent dabartines Kelių eismo taisykles žygeiviams ir priminė Bendruomenės pareigūnė. Ji informatyviai ir vaizdžiai paaiškino, kad kelkraščiu arba važiuojamosios dalies pakraščiu einantys arba kelkraščiu riedučiais, riedlentėmis, paspirtukais važiuojantys pėstieji turi judėti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį.

Na, o šį kartą žygio dalyviai ėjo kaip organizuota grupė, todėl pareigūnė priminė, kaip privaloma elgtis tokiu atveju. Organizuotai pėsčiųjų grupei eiti važiuojamąja dalimi leidžiama kolona ne daugiau kaip 4 eilėmis kuo arčiau dešiniojo važiuojamosios dalies krašto ir tik transporto priemonių judėjimo kryptimi. Kolonos priekyje ir gale iš kairės pusės turi eiti lydintys asmenys, vilkintys ryškiaspalves liemenes su šviesą atspindinčiais elementais. Tamsiuoju paros metu ar esant blogam matomumui organizuotai pėsčiųjų grupei eiti važiuojamąja dalimi draudžiama.

Tik vasarą saulės šviesa džiugina ilgiau nei įprastai, todėl verta naudotis proga ir mėgautis žygiais pėsčiomis po gražius šalies kampelius.

Gribžinių bendruomenė yra dėkinga kiekvienam žygeiviui tiek mažam, tiek dideliam. Nuoširdus „ačiū“ iš mūsų lūpų skrieja Bendruomenės pareigūnei Rasai Jonauskaitei, už atsidavimą visuomenės švietimui bei šuneliui Amsiui, kuris nepabūgo saulės kaitros ir kantriai dalino dovanas mažiesiems. Už naudingas ir prasmingas dovanas dėkojame VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ atstovui Gintarui Ramanauskui.

 

Žygio akimirkos – Gribžinių bendruomenės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 186 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,