Mano Gargždai



Liks tik vienas pagalbos numeris – 112

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Vidaus reikalų ministerija pateikė Vyriausybei tvirtinti planą, pagal kurį Lietuvoje liktų tik vienas pagalbos telefono numeris – 112. Kiti telefono numeriai veiktų dar trejus metus, jais paskambinus būtų transliuojama informacija apie tai, kad pagalbą reikia kviesti bendruoju telefono numeriu.

 

Kad Lietuvoje turi veikti vieningas pagalbos numeris – nuspręsta prieš daugiau kaip dešimtmetį. Tokia nuostata įrašyta ir Bendrojo pagalbos centro įstatyme, tačiau ji taip ir nebuvo įgyvendinta.

„Tai būtų žingsnis vieningo pajėgų valdymo ir tikrojo Bendrojo pagalbos centro link. Iki šiol nukentėjusieji priversti blaškytis tarp kelių operatorių, numerių, o taip gaištamas labai brangus laikas,“ – aiškina vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Bendras pagalbos numeris – tik vienas iš numatytų veiksmų. Planuojama, kad užtikrinus tinkamą finansavimą, priemonių modernizavimą, ilgainiui Bendrasis pagalbos centras veiks taip, kaip buvo suplanuota iš pradžių – pajėgų valdymas bus bendras.

„Tikslas – greita ir kokybiška pagalba nelaimės atveju. Ne žmonės turėtų rūpintis, kad negali prisiskambinti, ar kad pagalba ilgai važiuoja. Nenorime beatodairiškai skubėti, reikia viską atlikti tinkamai. Be to, būtina nedelsiant padidinti operatorių atlyginimus – jau dabar sunkiai sekasi organizuoti tarnybos darbą,“ – sako E. Misiūnas.

Kiti pagalbos numeriai nustotų veikti 2020-aisiais, o nuo 2019-ųjų juose būtų transliuojama informacija apie tai, kad numeriu paslaugos neteikiamos, o nelaimės atveju reikia skambinti 112. Pokyčius taip pat lydėtų informacinė kampanija, kuria būtų didinamas numerio 112 žinomumas, informuojama apie kitų numerių naikinimą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 141 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,