Mano Gargždai



Susitikime su ministru – apie NŽT ateitį bei daugiafunkcį sporto centrą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Birželio 9-ąją Klaipėdos rajono savivaldybėje lankėsi LR Seimo narys, žemės ūkio ministras Bronius Markauskas. Susitikimo su Klaipėdos rajono savivaldybės meru ir Administracijos specialistais metu buvo gvildenami Klaipėdos rajonui svarbūs klausimai. Apie ką buvo kalbėta, kas nutarta, šiandien kalbamės su Klaipėdos rajono savivaldybės meru Vaclovu Dačkausku.

 

Kokius klausimus aptarėte su žemės ūkio ministru?

Susitikime aptarėme kelis iš šiuo metu aktualiausių klausimų: Nacionalinės žemės tarnybos persikėlimą bei daugiafunkcio sporto centro Gargžduose statybą. Šiais klausimais diskutavome kartu su Ekonomikos ir biudžeto skyriaus vedėja Irena Gailiuviene, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaite, Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėju Algirdu Ronkumi, Klaipėdos rajono savivaldybės sporto centro direktoriumi Vaidu Liutiku.

 

Kas laukia Nacionalinės žemės tarnybos Klaipėdos rajone?

Pasak žemės ūkio ministro, planuojama, kad Klaipėdos apskrityje liktų tik viena tarnyba ir ji galimai bus Klaipėdoje. Mes, savo ruožtu, siūlome Nacionalinę žemės tarnybą iškelti į Vėžaičius. Manome, kad tai geografiškai palankesnė vieta įkurti Nacionalinės žemės tarnybos padalinį, kuriame lankytųsi žmonės iš visos Klaipėdos apskrities. Vėžaičiai yra šalia autostrados, juose nėra didelio eismo, vieta lengvai pasiekiama, o pastatas paprastai randamas. Žinoma, tai atgaivintų ir pačius Vėžaičius.

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba yra priėmusi sprendimą dėl NŽT, įsikūrusios Gargžduose (Klaipėdos g. 74) iškėlimo į Vėžaičius, į laisvas Lietuvos žemdirbystės mokslinių tyrimų instituto filialo patalpas. Ten galėtų būti visos apskrities NŽT padalinys, laisvos patalpos yra maždaug 300 kv. m. dydžio. Žinoma, į patalpas reikėtų investuoti, joms reikalingas remontas, galintis atsieiti apie 50 tūkst.

 

Kokios naujienos dėl daugiafunkcio sporto centro Gargžduose statybos?

Daugiafunkcio sporto centro Gargžduose techninis projektas yra beveik parengtas ir perduotas ekspertams, kurie nustatys, ar reikia taisymų. Po ekspertų išvadų, jei reikės – projektas bus taisomas, o jei ne – keliamas į informacinę sistemą „Infostatyba“, kad būtų išduotas statybos leidimas. Kol kas už projektinius pasiūlymus, techninio projekto parengimą yra sumokėti 45 tūkst. eurų. Kai techninis projektas bus galutinai parengtas ir gausime statybos leidimą, projektuotojams bus sumokėta likusi suma, apie 90 tūkst. eurų.

 Žinome, kad lėšų iš ES fondų daugiafunkcio sporto centro statybai gauti nepavyks, kadangi nėra tokios infrastruktūros finansavimui skirtos priemonės. Su žemės ūkio ministru kalbėjome apie galimybę lėšų daugiafunkcio sporto centro statybai gauti iš Valstybės investicijų programos. Bet kokiu atveju ir toliau svarstysime įvairias galimybes gauti finansavimą daugiafunkcio sporto centro statybai, ieškosime privačių investuotojų, kurie norėtų bendradarbiauti su Savivaldybe, matytų naudą privataus ir viešojo sektoriaus partnerystėje.

Šiemet pirmą kartą Klaipėdos rajono savivaldybės komanda dalyvavo didžiausioje Baltijos šalyse statybų tematikos parodoje „RESTA 2017“, kur tiesiogiai bendravome su investuotojais, pristatėme planuojamus, pradėtus vykdyti projektus. Mūsų savivaldybė sulaukė didelio susidomėjimo, nes parodoje dalyvavo tik dvi savivaldybės. Po dalyvavimo šioje parodoje pavyko užmegzti ryšius su investuotojais, su jais tęsiamas bendravimas, jie informuojami apie naujoves, pokyčius ir galimybes Klaipėdos rajone. Galbūt kai kurie iš jų susidomės ir galimybe investuoti į daugiafunkcio sporto centro Gargžduose statybas.

 

Ar Gargždams reikalingas daugiafunkcis sporto centras?

Tai labai svarbus projektas ne tik Gargždams, bet ir visam Klaipėdos rajonui. Daugiafunkcis sporto centras taptų rajono traukos centru. Planuojame, kad šiame sporto centre žmonės galės ne tik sportuoti, bet ir pailsėti, pasimėgauti vandens pramogomis, pirtimis. Taip į mūsų rajoną pritrauktume daugiau turistų, aktyvaus poilsio mėgėjų.

Daugiafunkcį sporto centrą Gargžduose turėtų sudaryti 3 pastatai. Dariaus ir Girėno g. 4, planuojama pastatyti iki 3 aukštų, apie 7,5 tūkst. kv.m. ploto daugiafunkcinį sporto centrą. Pirmojo etapo metu ketinama pastatyti 25 metrų ilgio, 4 takelių baseino pastatą su įvairiomis pirtimis, 100 vietų tribūnomis, priimamuoju, administracinėmis patalpomis, rūbinėmis, universalia sporto sale, tinkama sportui ir konferencijoms. Antruoju etapu bus pastatytas pastatas su universalia sporto sale ir 1 tūkst. vietų tribūnomis, rūbinėmis, administracijos patalpomis, įvairiomis erdvėmis sportui. Trečiu etapu planuojama statyti ledo rutulio arenos pastatą su 200 vietų tribūnomis, rūbinėmis, techninėmis patalpomis. Greta pastato ketinama įrengti laisvalaikio ir renginių erdvę, 2 teniso kortus ir 2 tinklinio aikšteles, 2 universalias sporto aikšteles, mini golfo aikštelę, vaikų žaidimo aikštelę, pėsčiųjų ir dviračių takus, automobilių stovėjimo aikštelę. Didžiausia mūsų siekiamybė – visą kompleksą pastatyti iš karto. Tai duotų didžiausią teigiamą socialinę, ekonominę, kultūrinę, demografinę naudą ne tik Gargždams, bet ir visam Klaipėdos rajonui.

Žmonių sveikata, gyvenimo kokybė – mūsų prioritetas. Toks daugiafunkcis sporto centras visų pirma suteiktų galimybę aktyviai sportuoti mūsų rajono gyventojams. Žmonės turėtų galimybę užsiimti mėgstama sporto šaka, būtų rengiamos įvairios varžybos, sporto stovyklos. Naudą rajonui atneštų ir didesnis turistų srautas, kuriuos trauktų naujas, modernus sporto centras, galintis pasiūlyti įvairias paslaugas bei pramogas. Jau vykdomos visos reikalingos procedūros, kad daugiafunkcis sporto centras Gargžduose būtų ne tik svajonė. Šiuo metu dedame visas pastangas, kad visa statybų finansavimo našta netektų vien Savivaldybei, ieškome įvairių finansavimo galimybių, privačių investuotojų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 307 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,