Mano Gargždai



Atraskite Biržų krašto gamtą ir istoriją

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Kelionių agentūra „Alvaturas“ ir gidė Diana Butkutė organizuoja vienos dienos keliones po Lietuvą, Latviją, Lenkiją, Baltarusiją. Visą vasarą keliaukite ir pažinkite įdomius kraštus, išvykimas – iš Gargždų ar Klaipėdos. Liepos 15 d., šeštadienį, kviečia susipažinti su Biržų krašto gamtiniais ir istoriniais atradimais bei šiaurės Lietuvos tradicijomis.

 

7.00 val. išvykstame iš Klaipėdos. Pirmas sustojimas planuojamas Pabiržėje, kur apžiūrėsime ilgaamžės A. Jaronytės sodybą, kuri pelkėtas ir neišvaizdingas vietas savo rankų darbu pavertė išpuoselėtu gamtos kampeliu. Toliau vykstame į Biržus, kur lankysimės Karajimiškio kraštovaizdžio draustinyje ir stebėsime  unikalų gamtos reiškinį – smegduobes. Viena žinomiausių – Karvės ola. Toliau numatyta ekskursinė programa Biržų pilyje, kariniame arsenale. Iš pilies vyksime prie Širvenos ežero, per kurį nutiestas ilgiausias tiltas Lietuvoje, jungiantis Biržus ir Astravo dvarą, kuriame 19 šimtmetyje dvarą pasistatė grafas Mykolas Tiškevičius. Pereisime tiltą ir apžiūrėsime parką bei dvarą, kuriame  šiomis dienomis yra įsikūręs siūlų fabrikas. Toliau lankysimės Kirkilų kraštovaizdžio draustinyje, kur iš 32 metrų aukščio apžvalgos bokštelio apžvelgsime karstinių ežerų plotą, sužinosime apie jų susidarymo istoriją. Pagal poreikį ir galimybes planuojamas sustojimas įsigyti biržietiško alaus Rinkuškių alaus daryklos firminėje parduotuvėje. Planuojamas grįžimas namo – 22.00 val. Kelionės kaina – 28 eurai. Lankytini objektai – 6 eurai.

Lankytinų vietų eiliškumas gali keistis.

 

Informacija pasiteiravimui ir registracijai el. paštu arba tel. +370 698 49752. Visas naujienas sekite feisbuko paskyroje DianaTravel.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 281 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,