Mano Gargždai



Penktadienį karinės technikos kolonos judės į Klaipėdą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvos kariuomenės nuotr. Lietuvos kariuomenės nuotr.

Birželio 22–28 dienomis prasidės Jungtinių Amerikos Valstijų ir kitų, pratybose „Geležinis vilkas 2017“ dalyvavusių, šalių perdislokavimas į nuolatines dislokacijos vietas. Viena didesnių karių ir technikos perdislokavimo operacijų vyks maršrutu Pabradė–Klaipėda birželio 22-24 dienomis. Technika taip pat bus gabenama iš Pabradės į Marijampolę ir Panevėžį. Karinės technikos kolonas lydės Karo policija, galimi laikini eismo sutrikdymai, spūstys. Keliaujantiems į pajūrį aktualu žinoti, jog birželio 23 dieną, penktadienį, karinės technikos kolonos iš Pabradės, Ruklos ir Vilniaus į Klaipėdą pajudės anksti ryte.

 

Lietuvos kariuomenė dėkoja gyventojams už supratingumą ir atsiprašo už galimus nepatogumus.

Karinės pratybos „Geležinis vilkas“ vyksta Pietų, Vidurio ir Rytinėje Lietuvos dalyse. Jų metu vertinamas neseniai sukomplektuoto NATO priešakinio bataliono Lietuvoje pasirengimas vykdyti užduotis. Treniruojamas Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ ir Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ štabų gebėjimas planuoti ir organizuoti gynybines ir puolamąsias operacijas apgyvendintoje vietovėje tarptautinėms batalionų taktinėms grupėms, gerinama tarpusavio sąveika su sąjungininkais. Taip pat šių pratybų metu buvo treniruojamasi veikti kartu su atvykstančiais NATO padaliniais iš Lenkijos, siekiant sujungti pajėgas Suvalkų ruože.

Pratybose dalyvauja apie 5300 karių iš Lietuvos ir 10 NATO šalių: Belgijos, Didžiosios Britanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Kroatijos, Rumunijos, Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų ir Portugalijos.

„Geležinis vilkas 2017“ yra Baltijos šalyse ir Lenkijoje vykstančių „Kardo kirtis“ (angl. „Saber Strike“) pratybų dalis. Šias pratybas planuoja ir organizuoja JAV Sausumos pajėgų Europoje vadavietė. Šių metų pratybų pagrindinis dėmesys skiriamas NATO priešakiniams batalionams treniruoti ir jų suderinamumo veiksmams su NATO sąjungininkais gerinti. Tarptautinėms operacijoms vadovauti paskirtas Tarptautinio Šiaurės Rytų korpuso štabas Šcecine.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 288 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,