Mano Gargždai



Gargždų stotis sulauks pokyčių?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gargždų stotis. A. Rimkuvienės nuotr. Gargždų stotis. A. Rimkuvienės nuotr.

Apleistai Gargždų stočiai sužibo viltis sulaukti taip reikiamų pokyčių. Savivaldybės taryba kitą savaitę, birželio 29 d., svarstys klausimą dėl UAB „Stotis“ akcijų privatizavimo.

 

Šiuo metu Savivaldybei priklauso 51,85 proc. UAB „Stotis“ akcijų, likusios akcijos priklauso vienam juridiniam ir dviem fiziniams asmenims. Savivaldybei tenkanti akcijų nominalioji vertė 12 597 eurai, įstatinis kapitalas – 24 297 eurai.

„Įmonės rezultatai stabilūs, bet nėra perspektyvos, kad iš esamos veiklos, kada nors galės žymiai pagerėti. Privatizavus akcijas galbūt atsiras investuotojas, kuris tvarkys teritoriją ir pastatys naują pastatą“, – privatizavimo priežastys nurodomos sprendimo projekto aiškinamajame rašte.

Sprendimo projektą dėl UAB „Stotis“ akcijų privatizavimo teikė Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Jeigu Taryba pritars objekto įtraukimui į privatizuojamų objektų sąrašą, bus kreipiamasi į Turto banką, kuris rengia LR Vyriausybės nutarimo projektą dėl privatizavimo objektų sąrašo patvirtinimo.

Minimalūs pokyčiai Gargždų stoties teritorijoje buvo pradėti ir iš įmonės sutaupytų lėšų.

„Keičiame dalį lauko trinkelių, kurios nebuvo keistos jau daugelį metų. Didžioji dalis bus pakeista naujomis, o dar dalis bus pakeista esamomis geromis. Taip pat bus pakeisti bortai, sumažinta autobusų įvažiavimų, nes tokio poreikio, koks buvo prieš daugelį metų jau nebėra“, – planuojamus darbus įvardijo UAB „Stotis“ direktorius Modestas Grumblys.

Jis nurodė, kad stoties valdyba yra patvirtinusi keletą darbų stoties veiklos pagerinimui ir ateityje, planuose – ir stoties pastato kosmetinis remontas.

„Su esamomis pajamomis negalime sau leisti daug ko, bet, esant galimybei, stengiamės pagerinti stoties prieigas“, – portalui mano-gargzdai.lt sakė M. Grumblys. 

Apie planuojamą akcijų privatizavimą Gargždų stoties vadovas prisipažino dar negirdėjęs, todėl plačiau komentuoti šio sprendimo negalėjo.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 291 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,