Mano Gargždai



„Bangos“ treneris T. Tamošauskas: „Visada norisi geriau“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
T. Tamošauskas. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. T. Tamošauskas. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

Banga“ pradėjo pasirengimą antrai sezono pusei. Prieš ją kalbėta su komandos treneriu Tomu Tamošausku.

 

Kaip vertintumėte pirmąją sezono pusę?

Pirmą sezono pusę galima vertinti dviprasmiškai. Galima sakyti, kad netekome dviejų praėjusio sezono komandos lyderių – Aurelijus kaip ir baigė karjerą, o Karolis turi problemų su sveikata. Vertinant rungtynes, tai buvo kelios rungtynės, kur visiškai niekas, ką buvome suplanavę, nepavyko. Pirmiausia, su „Koralu“ ir su „Šilute“. Gal pakišo koją ir tai, kad buvome sužaidę geras rungtynes su „Žalgiriu“. Vyrai kažkiek atsipalaidavo, gal pervertino savo galimybes, gal dalis kaltės tenka ir treneriams – nepavyko nuteikti. Jei žiūrėtume vien į turnyrinę lentelę, tai viskas visai neblogai. Visi prarado taškų, niekas toli nepabėgo.

 

Ar komanda jau žaidžia tokį futbolą, kokio norėtumėte?

Žaisti gal ir žaidžiame, ką turėtume, bet nelabai pavyksta pelnyti įvarčių. Dabar antrai sezono pusei pasistiprinsime – pasikvietėme A lygoje žaidusį puolėją. Tikiuosi sutvarkysime tą nedidelę problemėlę ir judėsime į priekį.

 

Kokias rungtynes išskirtumėte kaip tas, kuriose komandai pavyko įgyvendinti planą?

Su „Žalgiriu“. O jeigu žiūrėtume ne į Taurės varžybas, tai gerai sužaidėme Kėdainiuose, Panevėžyje. Ką buvome suplanavę – nepraleisti įvarčio, apsiginti, kad varžovai neturėtų progų – tą ir padarėme. Tos dvejos rungtynės ir buvo arti idealo. Bet buvo ir kitos rungtynės, kur gal ne šimtu procentų, bet 70–80 procentų planą įvykdėme. Bet visada norisi geriau. Visiškai nepavyko tik dvejos trejos rungtynės, kur išėjome suplanavę vieną, o gavome kitą.

 

Ar galima sakyti, kad komanda yra subalansuota, jei kviečiamas tik vienas žaidėjas? Kitos komandos, kaip matome, gana žymiai keičia sudėtis.

Lietuvoje tapo madinga keisti vos ne visą komandą. „Utenis“ visiškai naują sistemą įvedė – po pusės sezono atleido visą komandą. Nei vienoje normalioje Europos šalyje taip nevyksta, o Lietuvoje – ir A lygoje, ir I lygoje– po 8–10 žaidėjų pakeičia. Nemanau, kad per pusę metų galima nusistatyti tikslus ir juos įvykdyti. Reikia ne vienerių metų, o ne pusmečio. Nors gal jie žino kažkokias naujas metodikas. Mes suformavome komandą, kuri suprastų, ko mes norime, o mes suprastume, ko jie nori. Ir palaipsniui to siekiame.

 

Kiek skausmingas Miko Kuros sprendimas pasirinkti kitą kelią?

Skausmingas, bet nepakeičiamų nėra. Mikas nusprendė, kad ieškos laimės užsienyje, kaip ir ne vienas Lietuvos pilietis. Turime gabaus jaunimo, jiems bus galimybė patekti į startinę sudėtį.

 

Kaip vertinate jaunų žaidėjų įsiliejimą, požiūrį, darbą treniruotėse?

Yra būrys žaidėjų, kurie noriai dirba, lanko treniruotes. Yra ir tokių, kurie turi didžiulį potencialą, bet to nesupranta ir renkasi lengvesnį gyvenimo būdą. Aišku, jie jauni vaikinai, jiems reikia ir draugų, ir šeimos. Bet jie turi suprasti, kad reikia skirti laiką treniruotėms, jeigu nori tapti geru žaidėju ir ne vien Gargžduose žaisti.

Gerai įsiliejo Šarūnas, neblogai atrodo Genaras, stipriai pasitempė Natanas Žebrauskas. Nors jis yra tik 2002 metų gimimo, bet niekuo treniruotėse nenusileidžia vyresniems žaidėjams. Tą patį rodo ir Elitinės lygos rezultatai. Pradžioje kalbėjome su direktoriumi, kad norime išlikti lygoje, o šiandien esame antroje vietoje, keletu taškų atsiliekame nuo pirmos vietos. Manau, kad turime gabaus jaunimo, tik jiems reikia truputį pakeisti požiūrį.

 

Nuo pirmadienio komanda vėl pradėjo treniruotis. Koks pasirengimo planas iki rugpjūčio 4 dieną vyksiančių pirmųjų rungtynių?

Vyrai pailsėjo, atėjo kupini energijos. Vakar pajuokavome, įvadinę treniruotę pasidarėme, o šiandien (past. – antradienį) jau kibsime rimčiau. Esame suplanavę draugiškas rungtynes ketvirtadienį 19 valandą Gargžduose su Minsko „Minsk“.

 

Liko trylika rungtynių – septynios namie ir šešios išvykoje. Koks rezultatas būtų geras?

Visas laimėti. Namie neturime teisės pralaimėti nei vienerių rungtynių, jeigu norime kažką pasiekti, o iš išvykų reikia kaip įmanoma daugiau taškų parsivežti.

 

Ką laikytumėte I lygos favoritu? Kas pagrindinis pretendentas į pirmąją vietą?

Kiek rungtyniavome su visomis komandomis, tai Alytaus „Dainava“ buvo pajėgiausia. Ir pagal žaidimą, ir pagal mąstymą aikštėje. Ten daug žmonių pasikeitė, tai nežinau, ką jie demonstruos antrame rate, bet pirmame rate tai buvo viena iš stipriausių komandų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 497 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,