Mano Gargždai



Kalėdų skonį sukūrė rajono gyventojai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Šventėje iš viso buvo iškepta daugiau nei 3000 blynų. Valės Krauleidienės nuotr. Šventėje iš viso buvo iškepta daugiau nei 3000 blynų. Valės Krauleidienės nuotr.

Praėjusį savaitgalį Klaipėdos senamiestis kvepėjo Kalėdomis ir jaukiais šeimos namais. Teatro aikštėje nosis kuteno blynų, šokolado ir kalėdinių kepinių kvapas. Visą šį šventinį stebuklą sukūrė Klaipėdos rajono gyventojai – veiviržėniškiai, judrėniškiai ir priekuliškiai.

Šventinį ir gardų savaitgalį Klaipėdos senamiestyje pradėjo Veiviržėnų bendruomenė. Ji klaipėdiečius ir miesto svečius pakvietė paragauti blynų.

Dvi dešimtys veiviržėniškių vaišino ne paprastais blynais. Juos mūsų rajono gyventojai kepė krosnyje ir pagal senuosius receptus. Užsukę į Teatro aikštę galėjo paskanauti net 5 rūšių blynų – mielinių, su aguonomis, razinomis, cinamonu ir taip vadinamų „čirvinių“.

 Blynus veiviržėniškiai kepė net šešiose krosnyse, iš viso buvo iškepta daugiau nei 3000 blynų. Jiems kepėjai sunaudojo pusę šimto kilogramų miltų, šimtą kiaušinių, dešimt kilogramų cukraus, apie penkis kilogramus lašinių.

Veiviržėnų bendruomenės pirmininkė Valė Krauleidienė pasakojo, jog blynai iš tiesų buvo skanūs: „Kai kurie gyventojai jais vaišinosi ir penkis, ir aštuonis kartus“.

 „Noriu pasidžiaugti itin prasmingu ir gražiu renginiu bei dėkoju visiems blynų kepėjams, jaunimui, o ypač pagrindinei virėjai-blynų maišytojai Vidai Venckienei“ -  gerų žodžių negailėjo bendruomenės pirmininkė.

Veiviržėniškiai už blynus prašė simbolinės kainos – vieno gerumo lito. Iš viso buvo surinkta 1200 Lt.  Visas surinktas lėšas blynų kepėjai paskyrė Maltos ordino pagalbos tarnybai.

Tai pačiai tarnybai surinktas lėšas skyrė ir Judrėnų, Veiviržėnų ir Priekulės konditeriai. Savaitgalį prie šventinės eglės Teatro aikštėje mūsų rajono gyventojai pardavinėjo gardžiausius šokolado gaminius bei sausainius. Kalėdomis kvepiančius gaminius šventės svečiai galėjo įsigyti vos už vieną gerumo litą.

 

Kilnios ir skanios šventės akimirkos Valės Krauleidienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 428 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,