Mano Gargždai



„Banga“ palaužė jaunuosius vilniečius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr. Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr.

Penktadienį Gargždų miesto stadione „Banga“ 5:1 įveikė „Žalgirį B“.

 

Nors galutinis rezultatas įspūdingas, pasiekti pergalę nebuvo taip lengva. „Bangai“ teko verstis be diskvalifikuotų A. Butkaus ir M. Gudausko bei po operacijos sveikstančio Sig. Urbio. Tuo tarpu varžovai tradiciškai jauną sudėtį pastiprino dviem A lygos patirties turinčiais žalgiriečiais – R. Baravyku ir D. Romanovskij. Pastarasis buvo pagrindinė svečių jėga pirmajame kėlinyje – puikiais perdavimais kūręs progas savo komandos draugams. Laimei, jaunesni vilniečiai ne visada tinkamai tomis progomis pasinaudodavo.

„Banga“ pirmąją realią galimybę pasiųsti kamuolį į vartus turėjo 30 minutę, kai komandos naujokas R. Krušnauskas smūgiavo iš 16 metrų. Deja, kamuolys nuskriejo tiesiai vilniečių vartų sargui į rankas. Visgi netrukus ir svečių vartininkas neišgelbėjo komandos, kai po Sim. Urbio perdavimo iš kairiojo krašto „Žalgirio B“ baudos aikštelėje kilo sumaištis ir G. Samsonik iš arti nukreipė kamuolį į vartus – 1:0. Tačiau įgytos persvaros nepavyko išsaugoti – pirmojo kėlinio pabaigoje vilniečiams pakėlus kampinį O. Čipkaus galva smūgiuotas kamuolys rikošetu nuo „Bangos“ žaidėjų nuskriejo į vartus – 1:1.

Itin aktyviai antrąjį kėlinį pradėjusi „Banga“ jau 52 minutę vėl įgijo persvarą, po D. Padaigio bandymo skersuoti į baudos aikštelę kamuolys, kliudęs svečių gynėją, praniro vartininkui pro rankas į vartus – 2:1. Įpusėjus kėliniui komandos apsikeitė pavojingomis atakomis. 72 minutę Š. Skulskis tiksliu perdavimu pasiuntė R. Krušnauską vieną prieš vartininką, tačiau svečių gynėjas pavijo „Bangos“ puolėją ir padėjo vartininkui išvengti nemalonumų. Po minutės jau T. Norbutas gelbėjo „Bangą“ po svečių smūgių iš baudos aikštelės.

Dar didesnė įtampa prie gargždiškių vartų kilo 79 minutę. Iš pradžių T. Norbutas atrėmė galingą tolimą svečių šūvį, o pakėlus kampinį K. Urbaitis išmušė kamuolį nuo vartų linijos. Tuo pačiu K. Urbaitis pradėjo ir „Bangos“ kontrataką, kuri baigėsi D. Lukošiaus perdavimu iš dešiniojo krašto ir tiksliu Sim. Urbio smūgiu iš kelių metrų – 3:1.

Baigiantis rungtynėms svečių gynyba visiškai subyrėjo. Jau per teisėjo pridėtą laiką R. Krušnauskas perėmė kamuolį ir sužaidęs su K. Urbaičiu išbėgo vienas prieš vartininką bei pelnė savo pirmąjį įvartį – 4:1. Po trijų minučių „Bangai“ pavyko puiki kombinacija ir po K. Urbaičio perdavimo iš dešiniojo krašto R. Krušnauskas antrą kartą pasiuntė kamuolį į vartus – 5:1.

Kitas rungtynes „Banga“ žais rugpjūčio 8 dieną, antradienį, 18.30 val. Vilniuje su „Vyčiu“.

 

Iš protokolo. „Banga“ (Gargždai) – „Žalgiris B“ (Vilnius) 5:1 (1:1).

Gargždų miesto stadionas, 450 žiūrovų. Teisėjas – R. Šmitas (Šilutė).

Įvarčiai: 32 min. G. Samsonik, 52 min. P. Petkevičius („Žalgiris B“, į savo vartus), 80 min. Sim. Urbys, 90+1 min. ir 90+4 min. R. Krušnauskas („Banga“), 44 min. O. Čipkus („Žalgiris B“).

Įspėjimai: 36 min. D. Padaigis, 76 min. K. Urbaitis, 90+3 min. J. Skuodas („Banga“); 45 min. A. Lukša, 85 min. R. Baravykas („Žalgiris B“).

„Bangos“ sudėtis: T. Norbutas, D. Padaigis, E. Bračkus, K. Gnedojus, A. Bačanskis, P. Lotužys (46' K. Urbaitis), G. Žukauskas (88' J. Skuodas), D. Lukošius, G. Samsonik (62' Š. Skulskis), Sim. Urbys (80' I. Jurgutis), R. Krušnauskas. Atsargoje liko: K. Smilingis, M. Bitinas, N. Žebrauskas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 140 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,