Mano Gargždai



Gyventojai pagalbos telefonu 112 skambina dažniau nei derėtų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Artimiausiomis dienomis šalyje bus ypač karšta, tačiau karščius, kaip dažnai būna, lydės liūtys. Bendrasis pagalbos centas (BPC) rekomenduoja atsitikus nelaimei trumpuoju telefono numeriu 112 kreiptis tik tais atvejais, kai norima išsikviesti priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą (PGT), greitąją medicinos pagalbą (GMP), policiją ar aplinkos apsaugos tarnybą.

 

Pranešimai apie pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus nepriskiriami pagalbos prašymams, į kuriuos turi reaguoti aukščiau nurodytos pagalbos tarnybos. Todėl tokiais atvejais reikėtų skambinti energijos skirstymo operatoriaus ESO trumpuoju telefono numeriu 1802.

Taip pat ir dėl medžių, nuvirtusių ant regioninių kelių, turėtų būti kreipiamasi ne į Bendrąjį pagalbos centrą, bet į Lietuvos automobilių kelių direkciją (turi trumpąjį telefono numerį 1871).

Miestuose dėl važiuojamoje kelio dalyje pasitaikančių kliūčių, paviršinių nuotekų turėtų būti kreipiamasi į atitinkamas avarines tarnybas.

Blogai informuoti gyventojai dažnai klaidingai įsivaizduoja bendrojo pagalbos telefono 112 paskirtį. Todėl Bendrasis pagalbos centras sulaukia daugybės skambučių dėl nuvirtusių medžių, elektros tinklų ar komunalinių inžinerinių tinklų gedimų. Dėl liūčių, krušų ir kitų meteorologinių reiškinių žymiai padidėjus tokio pobūdžio skambučių skaičiui, skambinantiesiems, kuriems nelaimės vietoje realiai reikalinga skubi PGT, GMP ar policijos pagalba, būna sunkiau prisiskambinti ir tenka laukti ilgiau nei įprastai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 285 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,