Mano Gargždai



Kelionė: istorinės baltų žemės Lenkijoje ir „Vilko guolis“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Kelionių agentūra „Alvaturas“ ir gidė Diana Butkutė organizuoja vienos dienos keliones po Lietuvą, Latviją, Lenkiją, Baltarusiją. Rugsėjo 30 d. laukia įdomi kelionė, aplankant istorines baltų žemes Lenkijos Šiaurės Rytuose. Bus lankomas Hitlerio įrengtas karinis „miestelis“, Šv. Lipkos vienuolynas.

 

Anksti (5.00 val.) ryte išvykstame iš Klaipėdos link sienos su Lenkija. Pirmas sustojimas – Vygrių vienuolynas*, garsėjantis per šimtmečius kurtais baroko stiliaus statiniais. Ekskursinė programa. Toliau vykstame link Kenštyno miestelio ir lankome „Vilko guolį“ *. Tai Mozūrijos regiono miške Hitlerio įrengtas karinis „miestelis“. Jame išlikę apie 200 įvairios paskirties pastatų – barakų, bunkerių. Čia netgi buvusi elektrinė, geležinkelio stotis ir du aerodromai. Toliau vykstame į Šv. Lipkos vienuolyną*. Šventoji Lipka yra nedidelis kaimas šiaurės Lenkijoje, ir, nepaisant savo dydžio, jis yra gerai žinomas kaip religinis centras ir lankoma vieta. Kartu su vienuolyno kompleksu yra puiki 17 a. baroko Palaimintosios Mergelės Marijos bažnyčia, kur rengiami vargonų koncertai. Vargonai yra grojantys ir šokantys. Toliau kelias veda į netoliese esantį Rešliaus, vieno gražiausių Mozūrijos miestelių 14 a. kryžiuočių statytą pilį. Apžiūrime pilį ir esant galimybėms pasikeliame į bokštą bei apžiūrime apylinkes. Pravažiuojame Mrongovo miestą. Sustojimas apsipirkimui. Vakarop išvykstame link namų. Vėlai naktį (2.00–3.00 val.) grįžimas į Gargždus. Kelionės kaina asmeniui – 35 eurai.

Pastabos:

–  turėti sveikatos draudimą;

– (*) mokami objektai. Rekomenduojama turėti apie ~ 30 PLN ( 9,38 Eur) mokamiems objektams;

– objektų lankymo eiliškumas gali keistis.

Informacija pasiteiravimui ir registracijai el. paštu arba tel. +370 698 49752. Visas naujienas sekite feisbuko paskyroje DianaTravel.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 45 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,