Mano Gargždai



Bendroms aplinkos ir žemės ūkio sektorių problemoms spręsti – ministrų dialogas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aplinkos apsaugos ministerijos nuotr. Aplinkos apsaugos ministerijos nuotr.

Per aplinkos ministro Kęstučio Navicko susitikimą su žemės ūkio ministru Broniumi Markausku buvo aptartos bendros jų kuruojamų sektorių problemos. Jame dalyvavo ir abiejų institucijų viceministrai.

 

Pasak Kęstučio Navicko, šis susitikimas skirtas konstruktyviam dialogui, siekiant išsakyti abiejų ministerijų požiūrius, išsklaidyti kilusius neaiškumus ir telkti abiejų ministerijų pastangas ieškant optimaliausių būdų bendroms problemoms spręsti.

Vienas svarbesnių aptartų klausimų – žemės ūkio keliamos taršos poveikis aplinkai. Jis labiausiai atsiliepia vandens telkiniams, ir, deja, didėja – ypač dėl naudojamų sintetinių trąšų.

Žemės ūkio keliamai taršai mažinti svarbu skatinti darnų ūkininkavimą, sėjomainą, didinti daugiamečių pievų plotus, gerinti dirvožemio derlingumą, taikyti inovatyvias technologijas mėšlui tvarkyti, griežtinti ir optimizuoti sintetinių trąšų naudojimą ir keisti jas organinėmis, keisti gyvulių pašarų sudėtį ir kt.

Susitikimo metu buvo aptartas abiejų ministerijų ir joms pavaldžių institucijų bendradarbiavimas įgyvendinant Vandenų plėtros programą, taip pat numatant ir rengiant šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimams mažinti skirtas teisines ir ekonomines priemones, kurios užtikrintų darnų žemės naudmenų naudojimą, miškingumo didinimą ir kt.

Ministrai taip pat aptarė poreikį patikslinti žvejybos Baltijos jūros priekrantėje reglamentavimą ,optimizuoti žuvų išteklių stebėseną, nustatyti atsakomybę už Miško įveisimo ne miško žemėje taisyklių reikalavimų pažeidimus, paspartinti Laisvos valstybinės žemės fonde esančių ir nuosavybės teisėms atkurti nepanaudotų valstybinių miškų perdavimą patikėjimo teise valdyti miškų urėdijoms ir kt.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 261 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,