Mano Gargždai



Gerų minčių diena

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Blogas mintis galima užrašyti ant popieriaus ir jas sudeginti. Asociatyvi fotografija (Corbis) Blogas mintis galima užrašyti ant popieriaus ir jas sudeginti. Asociatyvi fotografija (Corbis)

Šiandieną žinome kaip Naujųjų metų sutiktuvių dieną. Tačiau ar žinojote, jog paskutinė metų diena minima dar ir kaip Blogų minčių atsikratymo diena.

Jei norite sėkmingų naujų metų, visa, kas bloga, palikite, nesineškite su savimi. Palikite ir blogas mintis, atsikratykite jų ir ateitį pasitikite šviesia galva.

Visų švenčių žinovas day.lt rašo, jog Lietuvoje egzistavęs paprotys: žmonės pririšdavę seną kelmą už virvės ir pertemdavę per visą kaimą, kad kelmas sugertų visą blogį. Vėliau jį sudegindavo.

Savo ritualų galite susigalvoti ir jūs – blogas mintis užrašyti ir jas sudeginti, pasimelsti, mintyse paprašyti minčių jus palikti ir panašiai.

 

Įvykiai ir datos

Kai jau būsite tik su geromis ir šviesiomis mintimis, galite pasveikinti savo pažįstamus. Vardadienį šiandien švenčia Melanija – tamsi, juodbruvė, Silvestras – miškų gyventojas, Gedgantas – gedintis ir saugantis, Mingailė – minima, kaip stipruolė.

1918 metais vokiečiams pasitraukus iš Vilniaus ir artėjant Raudonajai armijai, Mykolo Sleževičiaus vadovaujama Vyriausybė pasitraukė į Kauną.

1919 metais Lietuvoje užregistruota 360 telefono abonentų.

1920 metais Valstybės teatre Kaune įvyko pirmojo operos spektaklio premjera. Tai buvo Džiuzepės Verdžio „Traviata“, joje pagrindinį vaidmenį atliko tenoras Kipras Petrauskas.

1983 metais pradėjo veikti Ignalinos atominė elektrinė.

1857 metais Otava paskelbta Kanados sostine.

1911 metais už darbus su radioaktyviomis medžiagomis fizikei Marijai Kiuri antrą kartą įteikta Nobelio premija.

 1923 metais BBC pirmą kartą perdavė Didžiojo Beno – Londono varpinės – varpo dūžius.

1935 metais Čarlzas Darou užpatentavo žaidimą „Monopolis“. 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 300 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,