Mano Gargždai



100-metė mokytoja Rugsėjo 1-ąją sutiko mokykloje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Rugsėjo 1-osios šventė ypatinga ne tik mokiniams, bet ir mokytojams, kurie po vasaros atostogų pasisėmę naujų jėgų grįžta į mokyklas mokyti jaunų žmonių. Net ir buvusiems mokytojams ši diena ypatinga, jie dažnai sulaukia buvusių mokinių sveikinimų, prisimena mokyklą ir mokytus vaikus. Vis dėlto ši Rugsėjo 1-oji buvo išskirtinė Plikių Ievos Labutytės pagrindinėje mokykloje, kurioje šią šventę sutiko ir 100-metė mokytoja Elena Ūsienė.

 

„Ko gero, nėra daugiau Lietuvoje, o tuo labiau Klaipėdos rajone, mokyklos, kur 100-metė mokytoja Rugsėjo 1-ąją sutiktų mokykloje, kurioje dirbo, apsupta mokinių ir mokytojų. Galbūt tai – Lietuvos rekordas! Džiaugiuosi, kad 100-metė mokytoja Elena Ūsienė – energinga, mylima, gerbiama ir visuomet laukiama mokykloje. Šios mokyklos bendruomenė pasižymi šiltais santykiais su esamais ir buvusiais mokytojais, mokiniais. Ši mokykla – tarsi antri namai kiekvienam, kuris čia mokėsi ar mokė kitus“, – džiaugėsi Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė. Ilgaamžę sveikino ir Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Nijolė Gotlibienė.

Mokytoją mokiniai, jų tėveliai bei mokytojai pasitiko aplodismentais. Energinga, linksma, elegantiška 100-metė pasakojo, kad Rugsėjo 1-ąją dieną norėjo sutikti būtent mokykloje, kurioje praleido didžiąją dalį savo gyvenimo, apsupta mokytojų ir mokinių. Elena Ūsienė susirinkusiems pasakojo savo gyvenimo istoriją.  Buvusi lietuvių ir vokiečių kalbos mokytoja gyvena kartu su vyru Antanu, kuris taip pat buvęs mokytojas. 9 vaikų šeimoje užaugusi pedagogė su vyru užaugino 2 dukras, tačiau viena jų jau išėjo anapilin. Pirmoji mokykla, kurioje ilgaamžė pradėjo mokytojauti, buvo Betygaloje, Raseinių rajone. Vėliau, prasidėjus karui, Elena Ūsienė dirbo mokytoja Telšiuose. Į Klaipėdos rajoną Elena Ūsienė atvyko 1949 m., dirbo Gargždų gimnazijoje, Švietimo skyriuje, o nuo 1952 m. – Plikių mokykloje. Šiuo metu Elena Ūsienė gyvena Šilutėje.

Paklausta, kokia jos ilgaamžiškumo paslaptis, Elena Ūsienė su šypsena atsakė, kad svarbiausia – nelaikyti pykčio savyje: „Niekada nepykau nė ant vieno žmogaus, pykčio viduje nelaikiau, neapkalbėjau, nepavydėjau. Galbūt tai ir padėjo sulaukti 100 metų.“

Elegantišką ir inteligentišką moterį dar ir šiandien aplanko buvę mokiniai, kurie ją sveikina įvairiomis progomis, dėkoja už įgytas žinias bei gyvenimiškas pamokas. Ir šią Rugsėjo 1-ąją Elena Ūsienė įkvėpė mokytojus, mokinius ir jų tėvelius. Sulaukusi tokio garbaus 100-ojo jubiliejaus, mokytoja išlieka pasitempusi, jos veide nė akimirkai nedingsta šypsena, ji atvira visiems, todėl ir po šventės Elena Ūsienė prie arbatos puodelio džiaugėsi gyvenimu ir dalinosi pedagogine patirtimi. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 1034 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,