Mano Gargždai



Lankupiuose aktyvių žmonių netrūksta

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Urtė Grundulaitė, Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė, Irena Grundulienė, skulptorius Vytautas Grundulas, vicemerė Rūta Cirtautaitė, Lankupių seniūnaitis Valdemaras Urbonas. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Urtė Grundulaitė, Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė, Irena Grundulienė, skulptorius Vytautas Grundulas, vicemerė Rūta Cirtautaitė, Lankupių seniūnaitis Valdemaras Urbonas. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

Lankupiuose esantis ilgiausias kabamasis tiltas nėra vienintelis turizmo objektas šiame kaime. Lankupiškiai didžiuojasi ir Lankupių šliuzu – tai vienintelis šliuzas Lietuvoje, kuris paskelbtas technikos paminklu. Jis pastatytas ten, kur Karaliaus Vilhelmo kanalas jungiasi su Minijos upe. Lankupiai dar gali pasigirti ir gražiai sutvarkytomis senosiomis kapinaitėmis, kuriose palaidotas poetas Endrikis Šadagys. Iš tiesų Lankupiai nėra užmirštas kaimas – jis sparčiai atgyja.

 

Skulptorius Vytautas Grundulas Lankupių kaimui padovanojo ne vieną paties išdrožtą dirbinį. Šiemet, bendradarbiaujant su Lankupių bendruomene, seniūnija skulptoriui nuvežė ąžuolo medieną, iš kurios buvo išdrožtas kūrinys, nukreipiantis į kabamąjį Lankupių tiltą – Lietuvos rekordininką.

Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja, Turizmo tarybos pirmininkė Rūta Cirtautaitė Savivaldybės vardu dėkojo tautodailininkui medžio drožėjui Vytautui Grundului už Klaipėdos rajono savivaldybės turizmo išteklių žinomumo didinimą, išdrožiant ąžuolinę pano, kuri nukreipia į Lankupių tiltą – ilgiausią kabamąjį tiltą Lietuvoje. Skulptoriui nuoširdžiai dėkota už jo darbus, kūrybą, geranoriškumą ir meilę savam kraštui. Vytautas Grundulas taip pat Lankupiams yra padovanojęs koplytstulpį 505-erių metų kaimo jubiliejui pažymėti, skulptūrą, skirtą Lankupių pradinės mokyklos 270-ajam jubiliejui paminėti.

„Aš noriu pasidžiaugti, kad Lankupiuose gyvena tokie iniciatyvūs žmonės, kurie ne tik prašo, bet ir patys duoda. Kartais tenka susidurti su rajono bendruomenėmis, kurios tiesiog reikalauja lėšų, todėl manau, kad Grundulų šeima – puikus pavyzdys kiekvienam. Vytautas mylimam kaimui dovanoja savo kūrinius, o jo žmona Irena stengiasi suburti bendruomenę ir suka galvą, kaip savo jėgomis išlaikyti suremontuotus bendruomenės namus, todėl vieną savaitgalį buvo suorganizuotas paramos koncertas, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos Lankupių bendruomenės namų šildymui. Paramos koncerte dalyvavo ir lankupiškių vienybe įsitikino ir Savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas. Šių žmonių pastangos, kūrybinis mąstymas ir sugebėjimas aktyvia veikla bei idėjomis užkrėsti aplink juos esančius – vertas didžiausių pagyrų“, – džiaugėsi vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Lankupių seniūnaitis Valdemaras Urbonas patvirtino, kad lankupiškiai visaip stengiasi patys išlaikyti bendruomenės namus ir jaučia padidėjusį susidomėjimą jų kaimu: čia vis dažniau apsilanko turistai, žmonės, norintys pereiti tiltu rekordininku.

Nors lankupiškiai viską linkę pasidaryti savo jėgomis, tačiau ir jiems reikia pagalbos. Seniūnaitis, bendruomenės nariai išsakė savo problemas ir lūkesčius. Augant turistų srautams, Lankupiams reikalingi geresni keliai, dviračių takai, galimybė įrengti prieplauką prie bendruomenės namų, prie kurių būtų galima atvykti kateriais.

„Miestas, miestelis ar kaimas klesti tada, kai ten yra aktyvių, savo kraštą mylinčių žmonių“, – džiaugėsi vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 975 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,