Mano Gargždai



Valstybės šimtmečiui moksleiviai kviečiami kurti atvirlaiškius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Artėjančio Lietuvos atkurtosios valstybės šimtmečio proga Lietuvos paštas planuoja išleisti šventinius atvirlaiškius. Šalies moksleiviai kviečiami prisidėti prie Lietuvai svarbios istorinės sukakties minėjimo ir sukurti atvirlaiškius tema „Susieti žmones, suburti šalį“.

 

„Po šimtametę Lietuvą keliauja ne šiaip sau laiškai, atvirlaiškiai ar siuntiniai. Už kiekvieno jų – atskira istorija. Vienos jų telkia šeimas, kitos – draugus, trečios – ištisas bendruomenes. Sklindančios mintys virsta žodžiais, žodžiai – žinutėmis, žinutės – veiksmais. Lietuvos paštas jau šimtą metų rūpinasi, kad žodžiai rastų adresatą, kad žmonės burtųsi ir dalintųsi viena didele žinia – Lietuvai jau šimtas metų. Įsitraukdami į visai Lietuvai svarbią istorinę sukaktį kviesime žmones švęsti modernios Lietuvos valstybės šimtmetį. Kūrybiškai paminėti Valstybės 100-ąjį gimtadienį raginame ir jaunimą. Moksleivius kviečiame kurti atvirlaiškius, kurie 2018-aisiais su žinia apie atkurtosios Valstybės jubiliejų apskries ne tik mūsų šalį, bet pasieks ir tolimiausius pasaulio kampelius“, – teigė Lietuvos pašto Tinklo direktorė Inga Dundulienė.

Šis Lietuvos pašto rengiamas edukacinis konkursas yra viena iš Valstybės atkūrimo šimtmečiui bei 2018-aisiais minėsimo Lietuvos pašto gyvavimo 100 metų sukakčiai skirtų iniciatyvų.

„Viena iš mūsų bendrovės socialinės atsakomybės krypčių yra švietimas ir edukacija, todėl skatiname Lietuvos jaunimo patriotiškumą ir pilietiškumą. Kodėl turime ugdyti pilietišką asmenybę? Todėl, kad pilietiškai aktyvūs žmonės yra stipriausia, pagrindinė valstybės istorijos kūrimo ašis. Norime, kad moksleiviai, dalyvaudami konkurse, gilintųsi į valstybės istoriją, pažintų ir suprastų istorinės patirties svarbą. Taptų Laisvės bei Nepriklausomybės puoselėtojais“, – pažymėjo I. Dundulienė.

Piešinių konkurse kviečiami dalyvauti visų Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų ir bendrojo lavinimo mokyklų 1–12 klasių, gimnazijų 1–4 klasių ir profesinių mokyklų ne vyresni kaip 20 metų moksleiviai. Piešinys turi atspindėti temą „Susieti žmones, suburti šalį“. Darbe rekomenduojama naudoti objektus, susijusius su Lietuva ir Lietuvos valstybingumo simbolika, tautiniais atributais, paštu ir pašto paslaugomis. Konkurse laimėję piešiniai bus atvaizduoti atvirlaiškio averse, o jų autoriai apdovanoti sukurtųjų atvirlaiškių rinkiniais.

Visos atvirlaiškių piešinių kūrimo konkurso sąlygos skelbiamos internetiniame Lietuvos pašto tinklalapyje www.lietuvospaštas.lt.

Akcinė bendrovė Lietuvos paštas turi plačiausią ir tankiausią pašto paslaugų teikimo vietų tinklą šalyje. Lietuvos paštas teikia pašto, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 236 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,