Mano Gargždai



Aštuntą kartą subūrė Pasaulinės gyvūnų dienos šventė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Renginyje vyravo smagi ir draugiška atmosfera. M. Norvilės nuotr. Renginyje vyravo smagi ir draugiška atmosfera. M. Norvilės nuotr.

Bendrovės „Mars Lietuva“ organizuojama tradicinė Pasaulinės gyvūnų dienos šventė jau aštuntą kartą subūrė augintinius ir jų šeimininkus Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos stadione. Pasimėgauti geru oru ir pabendrauti su kitų keturkojų šeimininkais, pasikonsultuoti su specialistais gyventojai susirinko itin gausiai.

 

Tradiciškai palapinėse įsikūrė profesionalūs dresuotojai, gyvūnų mitybos ir priežiūros specialistai, veterinarijos gydytojai, gyvūnų gerovės iniciatyvas, savanorystės idėjas pristatantys atstovai, valų korgų mylėtojų klubas.

Pramogų netrūko ir mažiesiems: jie galėjo šėlti pripučiamuose batutuose, piešti ar linksmintis su animatoriais, atšvaitus dalino Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai. Vyko įvairios pramogos ir konkursai, orientavimosi varžybos, parodomosios programos. O kur dar daugybė augintinių, kurie traukė ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų žvilgsnius.

Šventėje susirinkusiuosius linksmino ne tik vietinių vaikų pasirodymai, bet ir atlikėjas Martynas Kavaliauskas.

Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didelę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.

 

 

Akimirkos iš Pasaulinės gyvūnų dienos šventės – Justo Kasparavičiaus, Margaritos Norvilės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 291 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,