Mano Gargždai



Politikai rado lėšų 176 gyvenamųjų namų sklypų kvartalui

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Kiek anksčiau rašėme, kad 176 gyvenamųjų namų kvartalo sklypų savininkams atsirado reali viltis iš Klaipėdos rajono savivaldybės sulaukti seniai žadėtų investicijų beveik dešimtmetį planuojamiems infrastruktūros darbams. Panašu, kad pažadai virsta realybe. Rugsėjo 28 d. vykusiame Tarybos posėdyje politikai patvirtino Strateginio 2017–2019 metų veiklos plano pakeitimus.

 

Sutartis jau pasirašyta

Gargždų miesto 176 gyvenamųjų namų kvartalo elektros sistemos tvarkymui ir privažiavimo kelių įrengimui šiame plane 2017 m. numatyti 146,6 tūkst. eurų, 2018 m. – 800,0 tūkst. eurų, o 2019 m. – 259,4 tūkst. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšų.

Primename, kad atlikus pirkimą „Vidaus kelių (gatvės su žvyro danga) lietaus nuotekų tinkų įrengimas 176 gyvenamųjų namų kvartalui ir darbo projekto parengimas“ buvo gauta 14 tiekėjų pasiūlymų. Nustatytas laimėtojas – UAB „Plungės lagūna“, kurios pasiūlyta kaina – 1 119 331 Eur su PVM.

Kaip informavo Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus, sutartis su rangovu buvo pasirašyta penktadienį, rugsėjo 29-ąją. Šiemet įmonė įsipareigojo parengti darbo projektą ir įrengti siurblinę. Pasak A. Ronkaus, rangovas minėjo, kad darbus galbūt vykdys ir žiemą, priklausomai nuo oro sąlygų. Visgi, didžiausia dalis darbų, anot Savivaldybės specialisto, lauks kitąmet.

 

Ne visi savininkai sulaukė

Šio sprendimo, kurio kvartalo sklypų savininkai tikėjosi jau beveik dešimt metų, ne visi savininkai ir sulaukė. Buvusi viena šio kvartalo iniciatyvinės grupės lyderių, nuolat besidomėjusi situacija ir varsčiusi valdininkų kabinetų duris Vitalija Jonaitytė portalui mano-gargzdai.lt paatviravo, kad šį pavasarį savo sklypą pardavė.

„Džiaugiuosi už kitus“, – sprendimą lakoniškai komentavo valdžios pažadų prisiklausiusi moteris.

„Pagaliau ledai pajudėjo, tai reiškia, kad jau galima planuoti statybas. Po šitiek metų jau viltis buvo žlugusi, kad kada nors pajudės iš sąstingio šie reikalai, bet dėka iniciatyvinės grupės ledkalnis pradėjo tirpti, ačiū jiems už didžiules pastangas“, – džiaugsmo neslėpė viena iš kvartalo sklypų savininkų Birutė Jokubauskienė.

 

Šiemet sutaupė iš kitų objektų

Meras Vaclovas Dačkauskas dar rugpjūčio mėnesio pabaigoje vykusiame Tarybos posėdyje nurodė, kad finansavimas 176 gyvenamųjų namų sklypų kvartalui gali būti skiriamas iš sutaupytų lėšų – objektų, kurių rangovai šiemet nebepadarys.

Strateginiame 2017–2019 metų plane buvo padaryta ir daugiau pakeitimų. Vienas didžiausių neįgyvendintų Savivaldybės projektų – Kvietinių gatvės Gargžduose šaligatvių ir stovėjimo aikštelių remontas. Šiam tikslui buvo numatyta 191,3 tūkst. eurų iš KPPP lėšų, kurių šiemet jau nebeprireiks.

Kaip informavo Statybos ir kelių priežiūros vedėjas, Kvietinių gatvės konkurse dalyviai pateikė siūlymus su dvigubai didesne kaina nei buvo numatyta lėšų.

„Skelbsime atskirai projektavimo konkursą nuo Klaipėdos g. iki Parko g. pagal senojo projekto sprendinius. Šiek tiek pasikeitė situacija su lietaus kanalizacija“, – apie tai, kad Kvietinių gatvė pokyčių sulauks dalimis kalbėjo A. Ronkus.

Taip pat šiemet remonto nesulauks ir griūvantis Gargždų pėsčiųjų viadukas. Skelbtame konkurse neatsirado nė vieno dalyvio, todėl konkursas bus skelbiamas iš naujo, o 23,4 tūkst. eurų lėšų poreikis perkeliamas į 2018 m. Kitiems metams taip pat perkelti 21 tūkst. eurų, skirti Gargždų miesto Klaipėdos gatvės atitvarų įrengimui. Šiemet nebenumatyti ir 35 tūkst., skirti vaizdo kamerų įrengimui Gargždų mieste.

Dar vienas šiemet neįgyvendintas projektas – Gargždų „Minijos“ progimnazijos Gobergiškės skyriaus pastato modernizavimo projekto parengimas ir remonto darbai. Tam skirtus 98 tūkst. eurų politikai perskirstė ir skyrė Lapių pagrindinės mokyklos buitinio pastato rekonstrukcijai, pritaikant jį socialinių paslaugų teikimui.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 342 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,