Mano Gargždai



Darganotas dienas praskaidrins kino teatro „Minija“ filmai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Gargždų kino teatras „Minija“ darganotomis rudens dienomis neleis nuobodžiauti. Dalinamės kino seansų repertuaru nuo spalio 13-os iki lapkričio 9-os dienos.

 

Nuo penktadienio, spalio 13 d., visoje Lietuvoje į didžiuosius ekranus žengia norvegų rašytojo ir muzikanto Jo Nesbø knygos „Sniego senis“ ekranizacija. Knygų seriją apie intelektualų detektyvą-alkoholiką parašęs vyras filmo kūrėjams padiktavo idėją „Sniego senį“ paversti filmų serija. Istorijos potencialą liudija ir režisieriaus Martino Scorsese noras ekranizuoti šią istoriją, tačiau prispaustas darbų gausos, režisieriaus kėdę vyras užleido švedui Tomui Alfredson, perimdamas prodiuserio pareigas ir padėdamas į filmavimo aikštelę sukviesti žvaigždyną, besifilmuojantį tik aukščiausios prabos filmuose (Michael Fassbender, J. K. Simons, Charlotte Gainsbourg, Rebecca Ferguson, Val Kilmer, Chloe Sevigny).

Visą rudenį stebins ir lietuvių gamybos filmų gausa. Šį savaitgalį startavusi Andriaus Žiurausko juosta „Kaip susigrąžinti ją per 7 dienas“, kurioje pagrindinį vaidmenį atlieka komikas Justas Jankevičius, jau spėjo praskaidrinti darganotas dienas keliems šimtams kino teatro „Minija“ svečių. Ne už kalnų (spalio 27 d.) – ir naujausia režisieriaus Tado Vidmanto („Gautas iškvietimas“ ir „Gautas iškvietimas 3“) komedija „Trys milijonai eurų“, kuri šį kartą pasakos istoriją apie prasiskolinusią sugyventinių porą, netikėtai loterijoje laimėjusią tris milijonus eurų, ir bandys atsakyti į klausimą – ar gali pinigai susukti protą, kai jo tiek mažai? Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Inga Jankauskaitė ir Giedrius Savickas.

Vaikus pradžiugins dar dvi linksmos premjeros – spalio 20 d. – „Didžiapėdžio vaikis“ ir spalio 27 d. –„Monstrų šeimynėlė“. Filmukus bus galima pamatyti kasdien 14.30 val.

Fantastikos gerbėjai taip pat neturėtų nusivilti. Kas gali nutikti, kai žmogaus pažangiausios technologijos ima kištis į natūralius gamtos procesus? Atsakymą išvysime filme „Globalinė audra“ jau spalio 20 d. (pagrindinius vaidmenis atlieka akt. Gerard Butler, Abbie Cornish, Ed Harris, Eugenio Derbez). O superherojų filmų meistrai, Marvel visatos kūrėjai turi dar vieną perliuką – į ekranus žengia „Toras: pasaulių pabaiga“. Norėdamas grįžti į gimtinę Asgardą ir išgelbėti jos ateitį nuo piktadarės Helos, Toras yra priverstas stoti į gladiatorišką kovą su senu savo draugu – Halku. Kova dėl išlikimo prasidės lapkričio 3 d.

Turbūt viena įdomiausių rudens premjerų laukia spalio 27-ąją. Kino teatro „Minija“ ekrane bus galima išvysti tokių filmų kaip „Rekviem svajonei“, „Versmė“ ir „Juodoji gulbė“ režisieriaus Darren Aronofsky naujausią darbą – mistinę siaubo dramą „Motina!“. Pirmieji atsiliepimai iš užjūrio žada stiprų, psichologiškai paveikiantį filmą, persmelktą metaforų ir intelektualių žinučių. Pats režisierius teigia šiuo filmu sugrįžęs prie savo šaknų, to žanro kuris jam labiausiai patinka. Filme vaidmenis sukūrė būrys garsiausių holivudo aktorių: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer ir kiti.

Visą artimiausių savaičių filmų repertuarą galite peržiūrėti ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 269 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,