Mano Gargždai



Seimas svarstys siūlymus papildyti atmintinų dienų sąrašą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Seimas svarstys siūlymus atmintinomis paskelbti dar dvi dienas: gegužės 8-ąją – ne tik Antrojo pasaulinio karo aukų atminimo diena, bet ir Pagarbos mokesčių mokėtojams diena; liepos 1-ąją – Įtėvių ir globėjų diena.

 

„Šio pasiūlymo įgyvendinimas ne tik pagerbtų visus tuos, kurie sąžiningai moka mokesčius, bet ir paskatintų savanorišką mokesčių mokėjimą ir pagerintų mokesčių surinkimą. Pagarbos mokesčių mokėtojams diena didintų gyventojų supratimą, kaip veikia mokesčių sistema, ir informuotumą, kur jų mokesčiai yra panaudojami. Tai galėtų būti diena, kuomet valstybės institucijos mokesčių mokėtojus informuotų apie tai, kur panaudojami sumokėti mokesčiai, o tai dar labiau padidintų piliečių nusiteikimą mokėti mokesčius“, – pristatydamas projektą sakė Seimo Peticijų komisijos pirmininkas Petras Čimbaras.

Teikiamu projektu siūloma įgyvendinti pareiškėjo Žilvino Šilėno peticijoje „Dėl Pagarbos mokesčių mokėtojui dienos paskelbimo atmintina diena Lietuvoje“ pateiktą siūlymą. 2017 m. gegužės 3 d. Peticijų komisija priėmė sprendimą tenkinti pareiškėjo peticiją.

Po pateikimo projektui pritarė 43, prieš balsavo 2, susilaikė 9 Seimo nariai.

„Mes turime Motinos dieną, Tėvo dieną turime. Globojami vaikai jaučia didelę pagarbą ir meilę tiems, kurie yra juos priėmę, tačiau Motinos diena ar Tėvo diena tai nėra tolygu išlieti tiems jausmams ir pagerbti savo globėjus, todėl siūloma nustatyti prie atmintinų dienų Įtėvių ir globėjų dieną“, – pristatydama projektą sakė Seimo laikinosios Vaiko gerovės grupės pirmininkė Rimantė Šalaševičiūtė.

Siūlymui į atmintinų dienų sąrašą įtraukti Įtėvių ir globėjų dieną po pateikimo pritarė 43, prieš balsavo vienas, susilaikė 27 Seimo nariai.

Pagrindiniu abiejų projektų svarstyme siūlomas Švietimo ir mokslo komitetas. Plenariniame posėdyje projektus numatoma svarstyti lapkričio 23 dieną.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 232 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,