Mano Gargždai



Gimnazistai įsitikinę: ekskursija – patraukli mokymosi forma

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Vido Vaitkaus nuotr. Vido Vaitkaus nuotr.

Išvykos – patrauklios ugdymosi formos, nes mokiniai gali atsipūsti nuo įtempto darbo pamokose, pakartoti ir įtvirtinti turimas žinias, sužinoti naujų dalykų netradicinėse erdvėse bei tiesiog pabūti kartu su klasės draugais, puikiai praleisti laiką. Tuo darsyk įsitikino grupelė Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos IVd  klasės mokinių, niūrų, darganotą ir mistišką spalio 13-osios (penktadienio) rytą išsiruošę pažintinėn kelionėn į Kaune esančius Lietuvos aviacijos bei Maironio lietuvių literatūros muziejus, krepšinio varžybas.

 

Atrodo, net gamta ruošėsi mūsų vizitui Kaune – stebuklingai pagerėjo oras, todėl galėjome mėgautis kiekviena kelionės akimirka. Itin draugiškai buvome sutikti Lietuvos aviacijos muziejuje, įsikūrusiame šalia legendinio Dariaus ir Girėno aerodromo Aleksote. Muziejaus gidas šmaikštusis Vadimas įtaigiai pasakojo Lietuvos aviacijos istoriją, supažindino su gana turtinga eksponatų kolekcija, o mokiniai aiškindamiesi reaktyvinio variklio veikimo principą galėjo pasitikrinti fizikos, matematikos žinias, mokėsi atskirti malūnsparnį nuo sraigtasparnio, sužinojo įdomių faktų apie garsiausius lietuvių pilotus. Tautiškumą širdyse virpino S. Dariaus ir S. Girėno istorija, legendinė „Lituanicos“ kopija. Ekskursiją baigėme simuliaciniame kambaryje, kuriame buvo galima virtualiai pilotuoti lėktuvą. Išėję iš Lietuvos aviacijos muziejaus, ko gero, ne vienas iš mūsų susimąstėme apie tai, kad galbūt būtume neblogi lakūnai arba aviacijos inžinieriai, mechanikai, skrydžių vadovai...

Iš tiesų kelionė buvo labai dinamiška – dar neišdilus įspūdžiams apie aplankytą pirmą objektą gimnazistai vyko į Maironio lietuvių literatūros muziejų (o kaipgi kitaip, juk klasės vadovas – lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas). Kauno senamiesčio širdyje, Rotušės aikštėje, įsikūręs muziejus nustebino prabanga – mažai kas galėjo patikėti, kad lankomės buvusiame lietuvių literatūros klasiko Maironio bute. Pravėrus būsto duris, nuskambėjo kanklių melodija, mokiniai atpažino poeto eilėraščio „Lietuva brangi“ akordus. Nors ir pavargę bei išalkę negalėjome nesiklausyti ekskursiją muziejuje vedusios gidės Eglės. Atrodo, ši moteris viską žino apie Maironį  – jos nė kiek netrikdė sudėtingi ir klastingi gimnazistų klausimai, išgirdome daugybę įdomių rašytojo gyvenimo bei kūrybos faktų, geriau pažinome tautos dainių. Bendraklasė Greta pasibaigus ekskursijai apgailestavo, kad laikas muziejuje pralėkė taip greitai.

Ekskursijoje svarbu derinti prasmingą veiklą ir pramogas, todėl vakare gimnazistai apsilankė Kauno „Žalgirio“ arenoje, kurioje vyko Eurolygos krepšinio varžybos. Palavinome balsus skanduodami „žalia balta, žalia balta“ – jautėmės padėję mūsų šalies krepšininkams nugalėti serbus. Taigi, abiturientai neabejoja, jog pažintinės kelionės ne tik papildo ir pagilina turimas žinias, bet ir suteikia naudingos informacijos, kurią vėliau galima panaudoti ne tik egzamine, bet ir gyvenime.

 

Ekskursijos akimirkos – Vido Vaitkaus nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 286 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,