Mano Gargždai



Dėl „Žemaitijos ledo“ taurių kovos dvi Gargždų komandos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Ledžinga-2“ komandos ledo ritulininkai. J. Blagnio nuotr. „Ledžinga-2“ komandos ledo ritulininkai. J. Blagnio nuotr.

Sekmadienį, spalio 22 d., prasidėjo Lietuvos vakarų zonos ledo ritulio lyga „Žemaitijos ledas“. Šiemet šiame čempionate kovos dvi gargždiškių komandos – „Ledžinga“ varžysis dėl mažosios, o „Ledžinga-2“ – dėl didžiosios taurių.

 

Pirmąsias rungtynes Gargždų „Ledžinga-2“ žaidė praėjusį sekmadienį su Kretingos „Grifais“ ir nugalėjo varžovus rezultatu 10:6. Verta paminėti, kad Kretingos komandoje žaidžia buvęs „Bangos“ futbolininkas Alvydas Mickevičius (Macola).

Dėl didžiosios „Žemaitijos ledo“ taurės kartu su gargždiškiais šį sezoną 3-jų ratų sistema varžysis jau minėti Kretingos „Grifai“, Klaipėdos „Baltija“ ir Klaipėdos „HC Klaipėda Junior“ komandos. Čempionai paaiškės balandžio mėnesį.

Gargždų „Ledžinga-2“ komandai atstovauja žaidėjai iš rajono ir Klaipėdos – sporto mokyklos auklėtiniai, treneriai – ir kiti pajėgūs žaidėjai – latvis Andrejs Savičevs, Klaipėdoje žaidęs vartininkas Andrejus Šutovas. Trys „Ledžingos-2“ ledo ritulininkai žaidžia Klaipėdos suburtoje jaunimo komandoje „Baltija“, kuri dalyvauja Lietuvos čempionate, jie negali žaisti už vyresniųjų – „Ledžinga“ – komandą, o iš pastarosios komandos, už stipresnę gali žaisti bet kuris ledo ritulininkas.

„Ledžinga-2“ šį sezoną žais aukštesnėje lygoje, juos pavadinome taip, nes pagrindinė Gargždų komanda yra „Ledžinga“, pagal standartus, negalėjome pavadinti „Ledžinga-1“, juos būtų galima vadinti dubleriais, bet jie yra geresni už pirmąją komandą, todėl taip juos vadinti nebūtų teisinga“, – pavadinimo subtilybes aiškino komandos treneris Jonas Blagnys.

Lapkričio 27-ąją 10 metų jubiliejų minėsianti Gargždų „Ledžinga“ pirmąsias varžybas dėl mažosios lygos taurės pradės šį vakarą, 22 val., Klaipėdos „Akropolio“ arenoje su Plungės „LRK“ ekipa. Šioje lygoje 2017–2018 m. sezone varžysis 6 komandos: Gargždų „Ledžinga“, Palangos „Riteris“, Šilutės „Šilutė“, Plungės „LRK“, Mažeikių „Smūgis“ ir Klaipėdos „HC Klaipėda“. Šios komandos žais 2-jų ratų sistema.

Pasiruošimą sezonui „Ledžinga“ pradėjo spalio 21-ąją draugiškomis varžybomis su Kauno ledo ritulininkais, kuriems pralaimėta rezultatu 5:7.

„Dvi komandas subūriau dėl įdomumo. Gaila jaunuolius, augusius mūsų komandoje, palikti, atiduoti kažkam kitam, todėl pasitarus su Sporto centro vadovu Vaidu Liutiku, nuspręsta kurti dvi komandas. Abi komandas finansiškai parėmė Sporto centras – parūpino inventorių, sumokėjo startinį mokestį“, – sakė komandos vadovas Jonas Blagnys.

Jis juokavo, kad jeigu neturės dviejų komandų, visi sakys: „Kam čia ta ledo arena Gargžduose reikalinga“.

Gargždai „Žemaitijos ledo“ lygoje dvi komandas turėjo ir prieš du metus vykusiose pirmenybėse, bet praėjusį sezoną dėl mažo komandų skaičiaus vienos atsisakyta.

 

Sekmadienį vykusių varžybų akimirkos – Jono Blagnio nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 272 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,