Mano Gargždai



Stendinio modeliavimo konkurse – gargždiškių sėkmė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
P. Sungailos nuotr. P. Sungailos nuotr.

Dar vienas konkursas, kuriame Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo komandą lydėjo sėkmė, vyko 2017 spalio 15–16 dienomis Lenkijos mieste Ruda Šlionska (Silezijos Ruda). 5 komandos atstovai vyko su dar 7 vaikų modeliais.

 

„Miestas, konkursas ir žmonės labai patiko, aplinka taip pat, o orai buvo tikras stebuklas – apie 18–22 laipsnius šilumos. Tiesa, šis miestas yra vienas iš Silezijos didžiojo konglomerato dalis, kur miestas „lipa ant miesto“. Taigi, gyvenome viename iš Zabžės viešbučių, konkursas vyko už 9 km, bet iki jo teko pervažiuoti du kitus miestus – Bytomą ir Kochlovičių. Laisvo laiko turėjome ne per daugiausiai ir daug kas liko neapžiūrėta – bus proga nuvažiuoti kitais metais“, – įspūdžiais dalinosi stendinio modeliavimo būrelio vadovas Pranas Sungaila.

Visi vaikai iki 13 metų amžiaus buvo apdovanoti garbės raštais ir suvenyrais bei nedideliais prizais. Iš gargždiškių juos gavo Paulius Trakšelis, Paulius Prišmontas, Vakaris Rudys ir Deividas Barauskas. Jaunimo (13–19 metų) architektūros kategorijoje visas pjedestalas buvo mūsų: 1-ą vietą užėmė Vaiva Venckauskaitė, 2-ą – Brigita Ronkytė ir 3-ą – Ignas Sungaila.

Beveik tas pats atsitiko ir figūrėlių kategorijoje – V. Venckauskaitė buvo pirma, B. Ronkytė – antra.

Artilerijos kategorijoje I. Sungaila užėmė 1 vietą, o vikšrinės karinės technikos modelių kategorijoje 1 vietą užėmė Aivaras Žutautas. Ratinės karinės technikos kategorijoje 1-as buvo I. Sungaila. Jo žvalgybinio šarvuočio Kfz.13 „Adler“ modelis taip pat laimėjo geriausio jaunimo amžiaus grupės modelio prizą. Civilinės technikos kategorijoje pirmas buvo A. Žutautas.

Buvęs mūsų moksleivis Vilmantas Norkus užėmė 1 vietą suaugusių architektūros, 3 vietą – artilerijos, 3 vietą – patobulintos vikšrinės karinės technikos, 2 vietą – laivų kategorijoje.

Kartu važiavęs „Vaivorykštės“ gimnazijos technologijų mokytojas Evaldas Venckauskas buvo pirmas artilerijos kategorijoje.

P. Sungaila užėmė 3 vietą standartinės vikšrinės karinės technikos, 2 vietą patobulintos civilinės technikos ir 3 vietą povandeninių laivų kategorijoje.

Aivaro Žutauto T-34/85 „Rudy“ apdovanotas „Wektor“ leidyklos „Grand Prix“ už geriausiai padarytą modelį iš jų žurnalo. Stendinio modeliavimo būrelio įsteigtus prizus „Jaunimas – jaunimui“ laimėjo Jakub Dyja-Paruzel, Piotr Mieszkowski, Mateusz Maj ir Dominik Krzysztofik.

Šioje kelionėje buvo panaudotos lėšos, laimėtos iš Savivaldybės konkurso „Tarptautinių projektų rėmimo programos“.

Daugiau nuotraukų iš konkurso galite rasti ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 279 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,