Mano Gargždai



Mokytoją rinko iš beveik dviejų dešimčių kandidatų

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Lapių pagrindinės mokyklos direktorę Viliją Lukauskienę nustebino, kad į kūno kultūros mokytojo vietą pretendavo net 19 kandidatų. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Lapių pagrindinės mokyklos direktorę Viliją Lukauskienę nustebino, kad į kūno kultūros mokytojo vietą pretendavo net 19 kandidatų. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Lapių pagrindinėje mokykloje darbą su vaikais pradėjo naujas kūno kultūros mokytojas. Naujiena galbūt nebūtų išskirtinė, jei ne milžiniškas susidomėjimas šia darbo vieta. Mokyklos direktorę Viliją Lukauskienę nustebino, kad į kūno kultūros mokytojo vietą pretendavo net 19 kandidatų. Mokyklos vadovė tikisi, kad iš tiek specialistų jiems pavyko išsirinkti mokytoją, kuris patiks vaikams bei mokės tinkamai dirbti savo darbą.   

„Kadangi turėjome tiek daug kandidatų, rinkomės labai atidžiai. Kartais, jei darbo vieta domina tik vieną žmogų, neturi iš ko rinktis. Skaičius specialistų, norinčių dirbti kūno kultūros mokytojais, tikrai nustebino. Mums buvo labai svarbu, kad būsimas mūsų mokytojas turėtų atitinkamą išsilavinimą, pedagogo kvalifikaciją, patirties ir taip toliau. Tačiau visų svarbiausia buvo, kad pedagogas suvoktų, jog reikia kreipti dėmesį į mokymą ir skirti treniruotę nuo pamokos. Panašu, kad didžiulis konkursas pasiteisino, o mūsų pasirinkimas buvo teisingas – vaikai šiandien jau padėkojo už, kaip jie man pasakė, nerealų mokytoją“, - portalui manogargzdai.lt sakė V.Lukauskienė.

 

Egzaminavo pokalbiu

Pasak direktorės, jai svarbiausia – vaikai, jų nuomonė. Kadangi mokiniams pirmoji kūno kultūros pamoka su nauju mokytoju praėjo sėkmingai ir įdomiai, V. Lukauskienė džiaugiasi pasirinkusi 25-erių Deividą Žukauską. Jaunas mokytojas yra kilęs iš Klaipėdos rajono, dirba treneriu Klaipėdoje.

„Darbas su vaikais yra labai atsakingas, todėl kiekvieną kandidatą vertinome itin atidžiai. Surinkome informaciją, peržiūrėjome jų darbų grafikus. Su kiekvienu pretendentu kalbėjomės po 15 minučių. Man buvo svarbu išsiaiškinti, kokie tai yra žmonės. Neužtenka vien išsilavinimo, ar trenerio darbo patirties. Taip pat svarbu, kaip mokytojas moka spręsti konfliktinę situaciją, kaip galvoja kelti vaikų motyvaciją, pasiekimus, ar moka dirbti komandoje, galų gale, kaip gyvena visuomenėje, kokį jos požiūrį yra pelnęs“, - vertinimo kriterijus vardino V.Lukauskienė.

Apsisprendimą renkantis mokytoją nulėmė kiekvieno kandidato žinios apie ugdymą, vaiko suvokimą.

 

Už pasirinkimą jau padėkojo vaikai

Į Lapių pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojo pareigas pretendavo 5 moterys ir 14 vyrų. Daugelis jų – jauni, neseniai mokslus baigę pedagogai. Didžioji dalis, anot V. Lukauskienės, dirbantys ar dirbę treneriais.

„Buvo ir tokių kandidatų, kurie nelabai suvokė, ko atėjo į konkursą ir koks darbas yra siūlomas. Kai kurie pretendentai buvo atsiųsti Darbo biržos. Kai kurie mums netiko dėl savo darbo grafiko – buvo aišku, kad jiems svarbūs ne tiek vaikai ir nauji uždaviniai naujoje darbo vietoje, kiek noras papildomai užsidirbti. Mat tuo metu, kai mokykloje pamokos, kandidatų laikas kirtosi su jų pagrindinėmis darbovietėmis. Pasirinktas mokytojas mums tiko visapusiškai, už administracijos pasirinkimą jau padėkojo ir vaikai“, - nauju darbuotoju džiaugėsi V. Lukauskienė. 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 228 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,