Mano Gargždai



Dovilų etninės kultūros centras sulaukė dovanų iš Endriejavo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Daiktus dovanojusi Janina Ašmontienė. Dovilų etninės kultūros centro nuotr. Daiktus dovanojusi Janina Ašmontienė. Dovilų etninės kultūros centro nuotr.

Dovilų etninės kultūros centro kolektyvas nori pasidžiaugti dovanotais etnografiniais daiktais, kurie atkeliavo iš Endriejavo. Jie priklausė Janinai Ašmontienei.

 

Parduodama namą, moteris, pasitarusi su artimaisiais, nutarė jos giminei priklausiusius senuosius daiktus padovanoti. Brangiausias turtas – trejos audimo staklės – buvo jos mamos, vyro močiutės ir močiutės pusseserės. Jomis audė močiutė su pussesere, o mama pradėti šio amato nesuspėjo. Skaros, krepšiai, knygų lentynėlė, kėdė su staliuku, bačka, grėbliai, kiti smulkūs buities daiktai, manoma, kad ir skrynia, buvo močiutės. Paklausus, kodėl dovanojo šį šeimos turtą, savininkė teigė, jog „išmesti gaila, norisi, kad ir kiti jais pasinaudotų“.

Dovilų etninės kultūros centro kolektyvas dėkoja Janinai Ašmontienei už šias vertingas dovanas, kurias naudos edukacijoms ir parodoms. Jie atspindės etninės kultūros centro veiklos prioritetus, tokius kaip ekspedicijų organizavimas, etnografinių daiktų rinkimas, etninės kultūros paveldo fiksavimas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 444 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,