Mano Gargždai



Tradicinėse šachmatų varžybose Gargžduose – rekordinis dalyvių skaičius (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Lapkričio 19 dieną Gargždų „Kranto“ pagrindinėje mokykloje jau dvidešimt penktą kartą vyko tradicinės šachmatų varžybos, šįkart –„Gargždams – 764“. Į jas atvyko rekordinis skaičius dalyvių – net 114 šachmatininkų iš įvairių Lietuvos vietovių.

 

Po trumpos atidarymo ceremonijos, kur dalyvius pasveikino Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, prasidėjo įnirtingi mūšiai. Turnyre buvo žaidžiami devyni ratai šveicariška sistema, skiriant po 10 minučių bei pridedant 5 papildomas sekundes prie kiekvieno ėjimo kiekvienam žaidėjui visai partijai.

Atkakli kova tarp varžybų dalyvių vyko viso turnyro metu. Jau po 5 ratų susiformavo maždaug 25 šachmatininkų  lyderių grupė, kurie toliau praktiškai tik tarpusavyje dalijosi aukščiausias vietas. Varžybų finiše paaiškėjo, kad su 8 taškais iš 9 galimų nugalėjo nacionalinis meistras Sigitas Kalvaitis iš Plungės. Beje, tai buvo trečioji iš eilės S. Kalvaičio pergalė mūsų turnyruose. Pustaškiu atsilikusi, antra turnyrą baigė šių metų Lietuvos moterų šachmatų  čempionė Simona Kiseleva iš Telšių. Tiek pat taškų ir svečio iš Ukrainos, šiuo metu studijuojančio Klaipėdoje, Aleksandro Zozulios sąskaitoje. Jis trečias. Po 7 taškus surinko Sergejus Drozdovas iš Klaipėdos ir Domas Norkūnas iš Telšių. O po 6,5 taško – net septynių šachmatininkų grupelė, kurioje antras (bendroje įskaitoje septintas) aukšto koeficiento dėka buvo gargždiškis Martynas Taučius. Taip pat puikiai varžybose pasirodęs mūsiškis Darius Alekna su 6,5 taško bendroje įskaitoje buvo dvyliktas. 

Komandinėje įskaitoje nugalėjo Telšių  komanda – 25,5 taško iš 36 galimų. Antri – Klaipėdos antroji komanda – taip pat 25,5 taško, bet puse taško prastesnė komandos narių koeficientų suma. Treti – Klaipėdos pirmoji komanda – 24,5 taško. Klaipėdos rajono komanda (Martynas Taučius, Arvydas Mickus, Daiva Dieninė ir Rimvydas Lukošius) surinko 20,5 taško ir liko aštuntoje vietoje. Devinti buvo Gargždų pirmoji komanda (Darius Alekna, Vasilijus Čiornas, Tomas Alsys ir Valdas Jonelys). Jų sąskaitoje – 20 taškų. Gargždų antroji komanda (Arūnas Gincas, Zigmas Bitinas, Milda Saunoriutė ir Sigitas Karbauskas) su 18,5 taško – 11-toje vietoje, Gargždų sporto mokyklos pirmoji komanda (Mantas Kerpė, Rokas Liutvinas, Danielius Raudys ir Mantas Pilipuitis) su 18 taškų – keturioliktoje vietoje.

Šiuo metu Vilniuje besimokantis  M. Pilipuitis iš būrio rajono jaunųjų šachmatininkų pasirodė geriausiai, surinkęs 5,5 taško ir iškovojęs aukštą 24-tąją vietą. Dauguma Gargždų mažųjų šachmatininkų kėlė savo turimus reitingus. O rekordininkas buvo Domas Andrijauskas, savo taupyklę papildęs net 72 reitinginiais balais.

Per apdovanojimo ceremoniją komandų atstovams buvo įteikti albumai „Klaipėdos rajonas: atveria horizontus” (įsteigė rajono savivaldybės administracija), taip pat Gargždų turizmo informacijos centro pažintiniai leidinėliai apie mūsų rajoną ir Lietuvos pajūrį. Kadangi tai buvo jubiliejinis turnyras, visi dalyviai gavo po šachmatų klubo „Mintis“ įsteigtą atminimo suvenyrą.

Prie varžybų organizavimo prisidėjo BĮ „Sporto centras“, Gargždų seniūnija, Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, Gargždų sporto mokykla, šachmatų klubo „Mintis“ nariai Darius Alekna, Vytautas Riauka, Arvydas Mickus, Daiva Dieninė ir kiti. Informaciniai rėmėjai – laikraštis „Banga“ ir internetinis portalas „Mano Gargždai“. Ačiū visiems prisidėjusiems.

 

Varžybų akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 147 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,