Mano Gargždai



Berniukų kvadrato varžybose – atkaklios kovos (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nugalėtojų komanda. Zigmo Bitino nuotr. Nugalėtojų komanda. Zigmo Bitino nuotr.

Lapkričio 22 dieną Vėžaičių pagrindinės mokyklos sporto salėje vyko Klaipėdos rajono kaimo vietovių mokyklų 2005 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių berniukų kvadrato varžybos. Jose norą dalyvauti pareiškė septynios komandos: moksleiviai iš Dovilų, Kretingalės, Ketvergių ir Vėžaičių pagrindinių mokyklų, Judrėnų Stepono Dariaus bei Plikių Ievos Labutytės pagrindinių mokyklų, taip pat iš Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos.

 

Iš pradžių komandos burtų keliu buvo suskirstytos į du pogrupius. Juose iškovoję pirmą-antrą vietas kovojo pusfinaliuose, kur nugalėtojai susitiko didžiajame, o pralaimėjusieji – mažajame finaluose.

A pogrupyje burtai suvedė Vėžaičius, Judrėnus ir Kretingalę, o B pogrupyje – Dovilus, Veiviržėnus, Plikius ir Ketvergius. A pogrupyje Vėžaičiai iškovojo dvi pergales prieš abu savo varžovus ir nesunkiai pateko į kitą etapą. Judrėnai įveikė Kretingalę ir užsitikrino antrąjį kelialapį kovoti toliau. B pogrupyje visos keturios komandos kibo viena kitai į atlapus. Visgi, nugalėjo Dovilų ir Veiviržėnų moksleiviai.

Abu pusfinaliai buvo atkaklūs ir emocingi. Kartais atrodė, kad nuo triukšmo tuoj sugrius Vėžaičių sporto salė. Pirmame pusfinalyje Dovilai, po labai permainingos ir įtemptos kovos, rezultatu 2:0 (6:3 ir 5:4) įveikė Judrėnus, o antrame – Vėžaičiai po dar dramatiškesnio mūšio santykiu 2:1 (8:5, 5:8, 8:5) įveikė Veiviržėnus.

Kovoje dėl trečios vietos kiek jaunesniems judrėniškiams pristigo jėgų ir jie nepasipriešino Veiviržėnų kvadratininkams, tad Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos berniukai iškovojo trečiąją vietą.

O štai finalas pranoko visus lūkesčius. Atrodė, kad visa Vėžaičių pagrindinė mokykla susirinko pažiūrėti puikaus kvadrato tarp Vėžaičių ir Dovilų moksleivių. Pirmame kėlinyje iniciatyvą perėmė vėžaitiškiai, iškirto keletą varžovų ir išlaikė persvarą iki kėlinio pabaigos. Rezultatas – 6:3. Antrame kėlinyje viskas apsivertė aukštyn kojom – Dovilai turėjo iniciatyvą bei nugalėjo rezultatu 8:5. O štai trečiajame kėlinyje kova vyko taškas į tašką. Likus apie minutę iki kėlinio pabaigos vienu tašku dar pirmavo Dovilų berniukai, tačiau iniciatyva išsprūdo – vienas po kito buvo iškirsti trys jų dalyviai ir vėžaitiškiai šventė pergalę rezultatu 7:5.

Vėžaičių pagrindinės mokyklos komandos sudėtis: Domas Budginas, Ginvydas Norvaišas, Dovydas Sutkus, Matas Vaišvilas, Domas Vaičiulis, Oskaras Gajauskas, Gvidas Bočkus, Tomas Baliutavičius, Laurynas Norkus ir Benediktas Pakalniškis. Juos varžyboms parengė mokytoja Birutė Ruigienė.

Mačų dėl kitų vietų nebuvo, bet pagal geresnius kitus rodiklius penktoji vieta atiteko Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos moksleiviams, o šeštą-septintą vietas pasidalijo Ketvergių ir Kretingalės moksleiviai.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 370 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,